Naisten Messut on Helsingissä keskiviikosta sunnuntaihin, ja niillä olen minäkin. Tervetuloa vain kaikki! Paikka on lähestulkoon sama kuin viime vuonnakin, G17.

    Mukaan tulee hurja määrä lankoja ja villoja, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Olen näemmä ollut ahkera...
    Ekoaitassa jo vierailleet ilahtunevat ihka uusista tulokkaista, alla pieni vilaus kuivuvista langoista. On Huumaa, Tulitikkutyttöä ja Meri-neitiä, Kuuskytlukua, Orvokkia ja Tiikerinkitaa.
  
    2111491.jpg

   Tässä Kuuskytluku ja Orvokki vieri vieressä. Orvokki on liilan eri sävyjä (kuten arvata saattoi), Kuuskytluku on jännä yhdistelmä indigoa ja liilaa. Sitä on paitsi sukkalankana, myös ohuena silkkivillaisena huivilankana.

  
2111490.jpg

    Ja toivon mukaan nyt on niin paljon Juulibugia, että siitä riittää kaikille. Ekoaitassa se jo korkattiinkin (vilkutukset sinne Tampereelle!).  On myös muita sukkalankoja, bambu+villasekoitetta, sekä ylellistä silkki+bambu+villasekoitetta, ja tietysti sitä Ehtaa villalankaa.

    Kuitupuolella on tarjolla muutama herkkupala. Luomu villa-puuvillalevyä, superwash villaa topsina, sekä täysvillaista esilankaa eli hahtuvaa. Esilanka on Maaemon tuotantoa. Törmäsin siihen Ekoaitassa ja ihastuin. Villa on suomenlampaan ja texelin sekoitusta, ja todella pehmeää. Ja mikä tuoksu - nuuh! Luultavasti vain villahullut pystyvät seisomaan silmät autuaasti sirrallaan, nenä kiinni jossain helvatin villakiekossa ja pääsemään samalla lähestulkoon nirvanaan. Jess, meitä on moneksi.

    Muita kuituherkkuja on monivärimerino. Siinä on kammattu topsiksi kuudesta-kahdeksaan eri sävyä. Kehrätessä, miksei huovuttaessakin, värit sekoittuvat hieman, ja valmiissa työssä lopputulos on kauniin elävää. Kehräsin Villikselle viime vuonna privevaihdossamme tätä villaa, ja hän esitteli valmista neuletta täällä. Nyt sitä saa liilana, vihreänä, safiirinsinisenä ja kanervanpunaisena.

    Alpakkaakin on saatavilla. Kolme alpakkaneitoa on kasvattanut kaunista turkkiaan ihan meidän kuidunystävien iloksi. Kuitua on vaalean ja tumman ruskeaa, sekä luonnon mustaa.

    Ja mitäs muuta? Loput salaisuudet selviävät siinä vaiheessa kun puran kapsäkkini messupaikalla.

    Tervetuloa siis keskiviikosta sunnuntaihin klo 10 - 18. Paikka on Helsingin Vanha Satama, sali G, pöytä 17. Näkemisiin!