Noiden kahden sukan jälkeen aloittelin mysteerisukkaa, mutta se jäi kesken. Pienet puikot kun ei selvästikään ole luotu mun näpeilleni.

Välipalatyöksi löysin Rowanista kivan kesäpuseron mallin, johon hiukan säätäen sain Wienistä ostetut alelangat riittämään. Niitähän oli vain kuusi kerää, sellaiset vajaa 600m. Lanka on spagettimaista silkkilankaa, kovaa ja joustamatonta kutoessa, mutta valmiina pintana jopa liiankin joustavaa. Jouduin purkamaan aloituksen kaksi kertaa, koska koetilkku ei antanut oikeata neuletiheyttä. Lopulta vedin aloituksen päälleni ja nipistin sormien välissä liian leveyden pois ja laskin jäljelle jääneet silmukat.

Ohjetta siis justeerattiin aika paljon. Hihat ovat lyhyemmät, pusero mitoitukseltaan niukempi. Lanka riitti, juuri ja juuri. Metri jäi...


malli: Rowan 49, Teasel (ilmestynyt myös Suuri Käsityölehti 3/2011)

lanka: Lana Grossa Gala, puikot 4.5mm, menekki 300g (570m)

Tällainen harmaalla taitettu vaaleanpunainen on yksi minun lempivärejäni. Uumoilen kyllä, ettei se taida sopia naamaani kovinkaan hyvin, mutta lohduttaudun ajatuksella, että sieluni kaipaa sitä.

Päällä se näyttää tältä. (Aika läpikuultava, näemmä.) Yleisarvosana: tykkään. Kunpa ei tulisi tappohelteitä, tämä on sellainen kiva suomalaisen kesän pusero.