Viime aikoina olen ollut tykästynyt kahden langan tekniikkaan. Kudon siis kahta lankaa kuin ne olisivat yksi. Jos toinen lanka on vaikkapa pätkävärjättyä ja toinen yksiväristä, häipyy pätkävärjätty jonnekin taka-alalle. Mielenkiintoista on sekin, että kuljettaa kahta pätkävärjättyä yhtä aikaa - koskaan ei tiedä mitä siitä tulee.

Tähän mennessä olen harjoitellut sukilla, mutta nyt teki mieli kokeilla neuletta. Olin joskus värjännyt muinaisen Muhoksen Villan Maavillalankaa. Sen ruskean-turkoosi väritys oli silmiini aivan liian kirkas ja levoton. (Niinpä värjäsin sen enemmän ruskeaksi vain inhotakseni sitä entistä enemmän.) Mohairpussistani löytyi useampia mininöttöjä beigen ja harmaan sävyissä, ja lisäksi valikoitui turkoosia mohair koneneulontalankaa.

Kerin langat heti yhteen. Pätkin mohairia ja sidoin pätkät kiinni toisiinsa - valmiissa neuleessa ne eivät erotu. Eriväriset mohairit juoksevat kirjavan villalangan kanssa ja kumpikin vaihtaa väriä omaan tahtiinsa.

Villatakin tein Dropsin ohjeella. Tykkään saumattomista neuleista, ja näin raidatkin tulivat edessä ja takana samaan kohtaan. Tässä ohjeessa on muuten kaikkein kaunein kaula-aukko, mitä olen Dropsin ohjeista koskaan löytänyt! Tämä on aika varhaisia ohjeita, ja tuntuu että myöhemmin ollaan menty helpoimman kautta.

Kaukaa näkee paremmin; neuleen raidat on peräisin mohairista ja vain elävä pinta muistuttaa pätkävärjätystä langasta.

Kun ripustin takin kuvattavaksi, huomasin että värihän on melkein yks-yhteen sateisena tihuttavan valottoman päivän, ikiaikaisen graniitin ja vanhan oven kanssa.

  • ohje: Drops 74-26
  • puikot 5mm, 245g villa- ja mohairlankoja
  • napit: 7 turkoosia helmiäisnappia askartelupuodista (Rayher)
  • olo: tykästynyt

Toivotan teille kaikille hauskaa joulua! Syökää, juokaa, neulokaa, juhlikaa ja levätkää sopivassa suhteessa!