Paljon ei ole tapahtunut - tai oikeammin sanottuna: paljonkin on tapahtunut ja paljon on tehty, muttei mitään valmista. Monta työtä on ehtinyt vaiheeseen; yhdestä puuttuu hieman ompelua, toisesta hieman virkkausta, kolmannesta päättelyä ja kuminauhaa, neljäs on kirjoneuletta. Kaikki siis sellaisia töitä, joita ei voi tehdä tietsikan edessä. No, viides on sentään lähes aivotonta sileää, joten se on kädessä ja muut eivät.

Kotiudun yleensä ilta-seitsemältä, syön illallista ja rojahdan sohvalle. Tykkään, että olen kutomisaikani ansainnut. Koko päivän olen jaloillani, illalla on pakko panna jalat ylös. Ja vain olla. Ja kutoa. Ja katsoa joskus jotain kivaa. Viime viikolla vietin talvilomaa Ruman Bettyn merkeissä. Istuin ja kudoin ja katsoin maratoonina Bettyä (ja sain aikaiseksi kolme valmista ja ne 5 puolitekoista), ja nautin olostani suunnattomasti. Välillä kävin hiihtämässä, keitin kahvia ja kuuntelin talon hiljaisuutta. Kympin arvoinen viikko!

Bettyn värimaailman inspiroimana syntyi sitten aika uskomattoman kirjavia juttuja.

Kolmesta valmiista kaksi on vilautuskelpoista (kolmas on joululahja). Innostuin virkkaamaan patalappuja sekalaisista jämälangoista. Taloudessahan niitä tarvitaan, ja edelliset alkavat olla aika ryytyneitä.

Taisin jo mainitakin, että liityin ravelryssä testaajiin. Otin testattavakseni pikkutytön hameen - säälistä, ohjeella ei ollut muita testaajia. Pikkutyttöä ei asu meidän taloudessa tai edes talousalueella. Malli oli oikein kiva, ja se on kirjoitettu n. 5 ja puolen puikoille ja paksuhkolle langalle.

Lisäsin vielä rusetin vyötärölle kuten ohjeessa neuvottiin. Yhtäkkiä sain päähänpiston. Kyllä vain! Sehän on ihana kauluri!

  • malli: Birds in Flight (lisään linkin kun ohje ilmestyy)
  • lanka: paksuhkoa mysteerilankaa 105g, puikot 5.5mm
  • sametti- tm. nauhaa
  • olo: huvittunut.
  • Vahinko etten käytä vihreää.