Keskiajasta paluu on aina haikeata. On kuin olisi tehnyt aikamatkan, kun on viettänyt neljä päivää keskiajan vaateparressa ja markkinaväkeä katsellen. On sinänsä vahinko, että kävijät ovat ihan tavallisissa 21. vuosisadan vaatteissa, olisi kivaa jos hekin vetäisisivät päälleen vaikka jonkin sortin kaavun. Tällä kertaa sain napattua vain pieniä tuokiokuvia.

    Kiitos kaikille ihanille blogilaisille, jotka kävivät minua tervehtimässä. Toisin sanoen kunnioittivat matami Auroran vaatimatonta kojua läsnäolollaan. Vilkutus uusille ja vanhoille tuttavuuksille, Marjutille, Kangaskasalle, Pilville, Tuille, Pitsineuleelle, Riepalle, VillaLunalle ja muille, joiden naaman tunnistin, mutten nimeä muista... Kiva, että lankani pääsivät hyviin koteihin. Mielelläni kuulen, mitä niistä tulee isoina :-)

    Keskiajan ranteenlämmittimeni valmistuivat joutuisasti yhden päivän aikana. Kävin hankkimassa Juurakon puodista hyvän katajapuisen neulan ja hiukan opastusta, ja johan alkoi sujua.

    1691536.jpg

    Vasemmalla asuuni sopivat vaaleansini-harmaat ranteenlämmittimet, oikealla liila-meleerattu pussukan alku. Lankana on käytetty Juulituotannon ehtaa pässinpökkimää, jossa on lanoliiniakin vielä tallella. Ranteenlämmittimiin meni kokonaista 15g. (!)  Pussista tulee raidoitettu, sillä en raski avata myytäviä vyyhtejä. Olen kuin se suutarin lapsi jolla ei ole kenkiä, käytän vain omiavärimallejani, tuollaisia vyyhdinpäitä ja lankamalleja.

    Toreia en ehtinyt paljonkaan kierrellä, mutta jotain sentään tarttui mukaan. Karjan naisilta kirjailtu vyötasku, ja Suomen Niittysiemeneltä - niin, niitynsiementä. Kostea niittysekoitus menee eräälle rantaniitylle, jonka killeri-jättiläispalsamit ovat vallanneet. Ne ovat pahempia kuin lupiinit, tukehduttavat alleen kaikki luonnonkasvit. Niinpä teen tänä vuonna puhdistustyötä, olen noukkinut taimia kymmeniä kiloja monen kymmenen työtunnin aikana, eikä loppua näy. Mutta niiden jälkeen jättämän aukon ajattelin paikata kotimaisella biotoopilla, jossa perhosetkin viihtyvät.
    Omaan puutarhaani tulee ruisunikkoa, väinönputkea ja kamomillasauniota. Kamomillasaunio tulee pihatielle. Kun sen päällä kävelee, kasvimatosta nousee ihana tuoksu.

    1691532.jpg

    Villapuoti antaa odottaa itseään vielä muutaman päivän. Kaikki alkaa olla selvää, no, kaikki muu kuin nimi. Malttakaa hetki vielä...