Muistaako joku vielä keväisen kilpailuni? Lupasin voittajalle käsinkehrättyä Tarinalankaa (s.o. vastaanottajan päätelystä ylijääneitä langanpätkiä sisältävää lankaa). Voittajia oli peräti kaksi, täysosuman arvannut Emma ja ihan lähelle osunut Welandra. Onnea voittajille! Langat tulivat perille jo ennen juhannusta.

 

Emma lähetti kirjekuorellisen kirkkaita ja iloisia langanpätkiä. Kummoisiakaan salapoliisintaitoja ei tässä tarvittu (ja vilkaisu blogiin todisti samaa) - vaaleanpunainen on kova sana.

Tarinalankaa tehdessä ladotaan villat ja muut tykötarpeet kerroksittain kuin kakku. Alimpana valkoista lampaanvillaa, sitten langanpätkiä, sitten vaalean ruusun terälehden väristä merinoa...

Tämä kakku on herkullinen jo nyt!


Tässä lanka kehruuvaiheessa

--- ja tässä valmiina. Lankaa on reilut 80g, puikkokokona 4-5mm lienee sopiva. Metritkin mittasin mutten pannut talteen. Emman blogista löytyy parempi kuva, käykääpä katsomassa.

Welandran päättelylangoista en hoksannut ottaa kuvaa (anteeksi!). Värit olivat kovasti tummanvoittoisia, joten villa oli sen mukaista. Valitsin tumman luumunväristä merinoa sekä sinistä, turkoosia ja ruohonvihreää lampaanvillaa.

Tässä valmis kakku.

Ja tässä siitä syntynyt lanka. Lanka soveltuu n 7mm puikoille ja sitä on reilut 50g.

Kiva nähdä mitä näistä syntyy!