Jos olet tätä blogia seurannut, muistat varmaan kuinka kerroin asentohuimauksestani joulukuussa. Alkupäivät olivat kamalia, mutta nyt sen kanssa on oppinut elämään. Tiedän jo, etten saa taivuttaa päätä niskaan, sillä se huippaa. Samoin illalla makuulle meno ja aamuisin sängystä ylöstulo ovat tilanteita, jossa päässä lyö tyhjää. Tämä on erilaista pyörrytystä kuin sellainen pikkuhuimaus, jota saattaa kokea esim. kyykystä ylös noustessa. Sen sijaan kuvittele, että sinut olisi viskattu alas korkeasta tornista ja putoat kiitovauhtia maahan. Ensimmäinen reaktio on minulla sängyssäkin tarrata kiinni sängyn laitoihin, etten tipahda. Vaikkei nyt minnekään tietysti tipahtaisi, kun jo makaa sängyssä valmiina :-)

No, sen päivän jälkeen en ole koskenut mihinkään jaffaa väkevämpään. En halua ehdoin tahdoin jälleen tilaan, jossa tasapainoaistini pettää. Elämästäni on tullut siis tasapainoista ja tipatonta. Ihan olen ihmetellyt, miten ikäviin tilanteisiin nyt joutuukaan. Nykyään kun vieraisilla viini ruoan kanssa tuntuu olevan niin tavallista, että mehunjuoja herättää paheksuntaa. "Mitä, eikö meidän (huolella valitsema) Chateau bling-blong kelpaa?"

Sen sijaan SANGRIA kelpasi heti kättelyssä!

Olin ihastellut mallia jo pitkään. Nyt kun kerran tein Uuden Vuoden lupauksen, että vähennän ravelryn jonoani 10:llä prosentilla niin pitihän sitä heti ruveta lyhentämään.

Malli on loppujen lopuksi helppo, kunhan sen vain ymmärtää. Ohje on amerikkalais-brittiläiseen tapaan uloskirjoitettu, ja sekin aika epäselvästi. Jollen olisi katsonut muiden ottamia valokuvia valmiista töistään, tuskin olisin päässyt alkua pidemmälle. Purin kahden päivän työt perustavanlaatuisen virheen vuoksi, konsultoin valokuvia, ja sen jälkeen meno olikin vinhaa. Tähän meni työmatkauneuleena vain 6 päivää. Malli on kahden kerroksen korkuinen ja helppo muistaa.

Toinen Uuden Vuoden lupaukseni koskee tietysti lankoja. Aloitan vanhemmasta päästä, mitä nyt niitä enää kauemmin säilömään. Tämäkin lanka oli hankittu jo 3-4 vuotta takaperin.

  • malli: Sangria (ilmaisohje)
  • koukku 4mm, lanka ColourMartin 2/13NM kashmiirilanka (rav)
  • menekki: 150g
  • muutokset: 8 mallikertaa leveä, 58 mallikertaa pitkä
  • mitat: 32x158cm reunuksineen

Olen pettynyt lankaan. Vaikka kashmiiria onkin, on se yllättävän kovaa ja karheaa. Ylimmästä valokuvasta näkee langan narumaisuuden, kuva on ennen pesua. Lanka ei paljon avautunut edes villapesuohjelmalla, pehmeni sentään hiukan. Pitäisiköhän siirtyä höykyttämään sitä kirjopesussa? Mahtaako kenelläkään olla kokemusta tästä langasta? 

olo: loppujen lopuksi tykkään tästä kovasti!