Ooh-la-laa! Vaalea ohut lyhythihainen alpakkavillis valmistui sopivasti kevään kynnyksellä. Se sopii kivasti kaikkiin hameisiini, etenkin uuden mustavalkoisen seuraksi, ja tietysti käy farkkujenkin kanssa.

Huomaathan kivat ribbaukset! Ihastuin niihin ja lyhyisiin hihoihin, ne ovat mielstäni tämän neuleen juju.

En ollut suunnitellut nappiasiaa etukäteen lainkaan, joten Puputsin Puodin lahjakorttivoitto tuli kuin tilauksesta. Ihastuin ensi näkemältä näihin herkullisiin raidallisiin nappeihin. Olkoonkin, että postasin kuvan eilen, pakko postata uudelleen. Napit ovat niin ihanat. (Vihreä oli yllätysnappi.)

Ja tällaiselta näyttää jakku: (huomaa uusi hame joka pilkottaa neuleen alta)

  • malli: Drops 111-35, koko M
  • lanka: Drops alpakka, 3.5mm puikot, menekki 225g
  • modasin ohjetta ja tein ribbaukset 3o-2n

Lanka oli hyvinmarinoitua Dropsin alpakkaa, ja menekki käsittämättömät 225g. Eikä edes 225, vaan peräti 223g jos tarkkoja ollaan. (Tällä vauhdilla en pääse ikinä eroon stashistäni.)

Kudoin toista kertaa Dropsin villatakkia, ja nyt on pakko todeta, että heidän ohjeissa on olkalinja kovin reilu, isompi ainakin kuin minun omani. Vaikkei minullakaan suinkaan mitkään luihut hartiat ole. Takit istuvat  muuten sopivasti, ellei peräti niukasti, mutta hartiat törröttävät vähän siihen malliin kuin kaipailisivat sisälleen toppauksia. Ja niitähän en neuleeseen pane, muistan vielä 80/90-luvun. (Ugh)

Toinen ikävä asia oli ylimmäisen napinläven korkeus. Päätin jättää napin paikoilleen, sillä kovin harvoin pidän takkia kuitenkaan kiinni. Mutta kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen. Lyhyet hihat on ihanat! Ja napit - mainitsinko jo napit? - ne ovat piste iin päällä.