Kyseinen lankavaihtohan loppui jo ystävänpäivänä, ja ainoa toinen suomalainen osallistuja ehti jo esitellä omia vyyhtejään. Itse lähetin kehräämäni vyyhdin jo tammikuussa, mutta jouduin odottelemaan tähän päivään saakka omaa lankaani. Mutta nyt se sitten tuli, ja on kertakaikkisen ihanaa.

    415907.jpg    415906.jpg

    Puolet silkkiä, puolet villaa, kaksisäikeistä ja väriltään sellaista outoa vaaleansinistä, joka näyttää yhdessä valossa likaiselta ja toisessa kirkkaalta. Kuinka ollakaan, sen kehrääjä Kim osui täysin oikeaan värivalinnassaan. Tässä alla juuri värjäämääni kuitua, joissa on aivan sama väri! (Vaikka näyttääkin erilaiselta näissä kuvissa, mrr.)
   
    415904.jpg

    Oma vaihtoon lähettämäni lanka oli aika monimutkaista. Olin käynyt vakoilemassa vaihtoparini Julien sivuilta, ja todennut että hän pitää vanhasta pitsistä, antiikkisista valkoisen sävyistä, kaikesta sellaisesta perintöliinavaatteen tunnusta.
    Kehräsin kahta lankaa ja kertasin ne yhteen. Langan paksuudeksi tuli 10wpi (lankaa tuumalla). Ainesosina panin lankaan kaikkea hauskaa ja herkullista: yksi säie on merinoa, tenceliä, angoraa ja pellavaa, toisessa on merinoa, puuvillaa ja silkkiä. Valmiissa langassa on siis hienostunut hohde ja ihana angoran pehmeys, ja kuitenkaan se ei prameile. Siis sellaista hillittyä luksusta, hih.

    415910.jpg    415912.jpg

    Puuvilla muuten on rautakaupasta ostettua trasselia (joka erottuu vasemmassa kuvassa villarullan pinnasta), se karstautui hauskasti mukaan ja kehräytyikin kelvokkaasti. Villat olivat syksyisen sienivärjäyskokeilun tulosta, kummatkin haaleaa beigeä. Kertauksessa ujutin joukkoon myös hieman marabou-höyheniä ja pitsinpaloja, lisäksi muutama metallinen lehti.

    415909.jpg

    Valmista lankaa ulkovalossa:
    415913.jpg    415914.jpg

    Seuraava etappi on langan kutominen. Julie on jo ehtinyt tehdä kämmekkäät ja huivin. Koristeelliset metalliset lehdet olivat päätyneet koristamaan kämmekäiden selkämyksiä.

  
     Itse vielä mietin miksi saamani vaaleansininen lanka haluaa tulla. Jotenkin näen sen isoilla puikoilla ja löysillä jättipalmikoilla hatuksi kudottuna, mutta en usko käyttäväni sellaista. Olisi tietysti kivaa yhdistää se omaan lankaan, sitten kun se valmistuu, koska kerran samanvärisestä langasta on kyse. Mutta sinähän se ongelman ydin onkin: "sitten kun lanka valmistuu". Harvat projektini sujuvat nopeasti, ja vyyhdinneulomisaikaa on vain 15.3. asti. Oisko kellään hyviä ehdotuksia? Lankaa on 185g ja puikkoina varmaan 5.5mm...

    Ja 44444 on edelleen haussa. Kaikki sitä ennen (ja tasan sillä) jättäneet kommentit osallistuvat synttäriarvontaan. Käypä alhaalta löytyvässä postauksessa ja jätät kommenttisi!