Pirkko oli kysellyt makrameevirkkauksen ohjetta. Sitähän ei kuuklettamalla löydy. (Mutta jos joku tuntee kyseisen piston muulla nimellä niin ottaisin tiedon mielelläni vastaan.)
    Käytin sitä viimeisenä Nykin-työnä tekemääni pieneen Noro-kassiin. Kassin mallin sain sikäläisestä lankakaupasta, samoin makrameevirkkauksen ohjeen. Se oli peräisin jostain 80-luvulla Anne-käsityölehdestä (Burda), eikä sitä kuuleman mukaan löydy mistään kirjasta.

    Ai miksi se on niin ihana? Sillä saa napakat, venähtämättömät ja huolitellut kädensijat laukkuihin. Ne näyttävät ihan punotuilta, eli ovat tosi siisti vaihtoehto.

    Aloitus: Tee silmukka, virkkaa 2 kjs. Pistä koukku ensimmäisen kjs läpi ja tee kiinteä silmukka.
Nyt tulee hankala paikka: Kiepauta virkkaus vastapäivään peukalon ja etusormen välissä. Nyt äskeinen etupuoli on takana ja takapuoli edessä. Edellisestä kiinteästä silmukasta on jäänyt törröttämään kaksi lankalenksua, näet ne virkkuun vasemmalla puolella. Mene niiden läpi ja virkkaa ks.

Käännä työ joka ks jälkeen vastapäivään kiepauttamalla sitä kevyesti peukalolla. Työtä ei kannata irrottaa sormista, kääntää paikoillaan vain! Tämä on kaikesta kieputtelusta  huolimatta nopeaa virkattavaa.

152381.jpg94463.jpg
Katso kuvaa: yläkuvassa koukku etsii ed. krs törröttävät reunalenksut, alakuvassa menee niiden läpi.

94464.jpg tuo langan                                                                  

94465.jpg tekee kiinteän silmukan

94466.jpg työ on tässä käännetty ja ylläoleva toistuu. Huomaa kuinka edellisessä kuvassa vihreät lenksut oli oikealla, nyt ne ovat vasemmalla.                    


94467.jpg valmista kädensijaa

Virkkaa niin pitkä kuin tarvitsee ja päättele vetämällä loppulanka silmukan läpi. Etenkin jos teet liukkaasta langasta, kannattaa pää jättää pitkäksi ja käyttää se ompeluun.

Jos joku ei tajua kiepautushommaa, pankoon kommenttia. Yritän sitten ottaa siitä vaiheesta kuvan. Parempi olisi jos saisin postattua minivideon! Mutta vuodatuksella ei taida vielä olla sellaista mahdollisuutta?