Kun nyt yksi iso projekti on saatu suosiolla päätökseen*, ja tuoreet kommellukset on vielä muistissa, aloin etsiä jotain uutta.  Tammikuun alennusmyynneistä löysin kartion Schoellerin villa-alpakkalankaa. Langassa on 75% villaa ja  25% alpakkaa, ja sitä on kiva neuloa nelosen puikoilla. Tosin mallitilkku piti pestä ennen neuletiheyden laskentaa, sillä lanka on pintakäsitelty koneneulontaa varten. Pesun jälkeen tilkusta tuli ihanan kuohkea ja alpakan karvat pukkasi esiin.

    Taisin löytää sopivan mallin ihan ensiyrittämällä. Tämä keveä pitsineuloshuppari aivan kerjää tulla tehdyksi kuohkeasta langasta. Malli Rebekasta nro 32. (Eipä muuten taida näkyä  sinne asti - nyt on vuoden hankalin aika ottaa valokuvia kun auringonvalo on liian kirkasta ja kovaa, ja kaikki ylivalottuu. Paitsi sitten pimeinä päivinä jolloin saa räiskiä salamaa ihan isän kädellä, heh.)

    353792.jpg    353791.jpg

    Ja nyt tämä menee ja liimaa ison muistilapun ohjeen reunaan: Muista laskea kerrokset! (Viimeksihän tein villatakin hihanpyöriötä kokonaista kymmenen senttiä vähemmän toisella puolella! )
Muista laskea kerrokset! Muista laskea kerrokset!
Juu... yritetään, yritetään.

* Veikeä beigeä valmistui, vaikkei sitä ole täällä näkynytkään. Otin siitä mallinuken päällä kuvan, jonka onnistuin kadottamaan ennen kuin se pääsi postaukseen asti. Kappas vain... kommelluksia kerrakseen. Ja mistä saakaan tuoreet aivot!