Kuukausi on humahtanut hetkessä ohi vaikka alkuun näyttikin turhan pitkältä. Merkillistä, etten ole hyvistä aikeistani huolimatta saanut tänne yhtään päivitystä aikaiseksi.

Kudoin nimittäin joulukuun viimeiset päivät täysin hourupäisesti. Tuli kamala into saada koko vuoden roikkuneet puolivalmiit tekeleet täysin valmiiksi. Ihan valmiiksi en kaikkea saanut, sillä yksi joutui häpeänurkkaan kun siitä pitäisi purkaa hieman ja laittaa hihanpyöriötä uuteen kuosiin... Liian hankalaa, jääköön myöhemmäksi. Näin ne hyvät päätökset vesittyvät...

Tällaisia täällä siis aloitettiin viime vuonna ja viimeisteltiin loppuvuonna.

Dropsin perusvillatakki. Oikein kaunis malli mielestäni, istuu kuin unelma. Vahinko vain, ettei lankaa ollut tarpeeksi, ja käytin kahdeksan kuukautta jahkailuun, tilatako vyyhti lisää Koigun harmaata merinolankaa, vai käyttääkö kotonaoleva vyyhti mustaa hihoihin jatkeeksi. Lopulta viimeistelyinto voitti, ja hihoista tuli mustapäiset.

  • Drops 97-18
  • 300g Koigun merinolankaa, puikot 4mm
  • aloitettu helmikuussa 2010, valmis 30.12.2010

Kaksi ylintä nappia ovat metallisia, alemmet neljä pieniä ja mustia. Olosuhteiden pakosta. Vaikka näyttää ihan harkitulta.

Tempest-villatakkia olen halunnut tehdä vaikka kuinka kauan. Siinähän käytetään kahdenväristä sukkalankaa, joka on mainio idea. Mutta kun inhoan noita uloskirjoitettuja ameriikanohjeita. Mikä siis neuvoksi?

Muistin vuoden 2009 viimeiseen neulejakkuun saamani kommentin, että Tailored Sweater-metodilla saa istuvia vaatteita. Tutustuin metodilla tehtyihin neuleisiin, ja huomasin miten kivasti ne sopivatkin hartioista. Mutta kun olen tällainen minä-itte-jäärä, niin en mennyt ostamaan ohjetta vaan laskeskelin sen itse. Ja kas, olen ihan tyytyväinen. Tosin pieni moka tuli siinä kun neuletiheyteni alkoikin hartioiden jälkeen jotenkin kummasti löystyä, joten villatakista tuli loppujen lopuksi oikein "mukava" (lue: iso).

Lähikuva hihasta, jota ei siis ole istutettu vaan on kudottu kaiken muun mukana. Olen siitä erityisen ylpeä.

  • aloitettu 10.11. 2010, lopetettu 2.1.2011
  • viittä samanvahvuista lankaa, joita oli kutakin vain muutama kerä tai vähemmän, puikot 3.25mm, yht. 400g

Tammikuussa aloitin kuitenkin heti jo uutta projektia ja sainkin sen valmiiksi melkein heti. 

  • Ballard
  • Dropsin Classic Alpaca, 400g, puikot 4.25mm, koristeluun muutama metri muunväristä alpakkaa

Tähänkään en omistanut ohjetta, vaan katselin kuvista mallia. Se on ollut oivallinen kerrospukeutumiseen, eli silloin kun pitkät hihat olisivat liian lämpimät.

Loppukuu on kulunut kahden isomman neuleen parissa, mutta mitään en saa valmiiksi enää ja huomenna alkaa Hamsterikuu. Olen kerännyt pari kiloa lankaa porrastasanteelle ja toivon muuttavani ne tämän kuun aikana kulkurista kaunottareksi.

 Toivotan näin mattimyöhäisenä kaikille hyvää alkanutta vuotta!