Viikon kestänyt plääh on hellittämässä otettaan. Tosin sohvalla makaavat melkein valmiit neuleet eivät ole kokeneet mitään mullistavaa, mutta sen sijaan puikoille on hypännyt vaivihkaa kaksi uutta projektia: ruudullinen liivi (josta ei vielä tämän enempää) ja Voguen pitsineuletakki.

Mutta otsikon kysymykseen palatakseni: kuinka on mahdollista, että joku varastaa lankaa?

Vein tänään Lankabaariin lisää lankojani ja järjestelin ne kivasti esille. Parin tunnin kuluttua tajusin, että kaksi väriä puuttui. Oli pakko hieraista silmiään ja epäillä omaa muistiaan. Eihän tällainen ole totta, eihän? Inventaariolistaa läpikäydessäni huomasin, että samoja värejä on viety jo kerran ennenkin. Joku siellä rakentelee kivaa villatakkia tai muuta ihquprojektia käsinvärjätyistä vanhan roosan ja jadenvihreän sävyisistä silkkivillalangoista, joita ei ole maksettu... Muistan erään ihan normaalin oloisen naisen häärineen pitkään kyseisen hyllyn kohdalla, mutta harvoinhan pitkäkyntisen tunnustaa ulkonäöstä enkä toki suoraan syyttele häntäkään ellei sama tapaus toistu.

Mutta hei, oikeasti! On todella alhaista ryöstää pieniltä käsityöläisiltä, joiden elanto on jokaisen lankakerän varassa. Eikö villatakki/lapaset/sukat/huivi pistele, jos se on viekkaudella ja vääryydellä hankittu? Osaako siitä edes nauttiakaan? Joku raja langanhimollakin pitää olla, se ei saa johdattaa vääryyksiin.

surullisena teidän,
pieni käsityöläinen