Törmäsin jonkun blogissa ihanaan, vanhoja käsityökirjoja näköispainoksina myyvään sivustoon. Menin, tutustuin, ihastuin. Ensin harmitti kun luulin, että piti tehdä valinta pelkästään kansien perusteella, mutta sitten tajusin että kun kantta klikkaa saa näkyviin sisällön. No niin, en olekaan mikään tekniikan ihmelapsi...
    Siis tutustuin, ihastuin, tilasin. Tilaus tuli uskomattomassa vajaassa kahdessa päivässä - naputtelin tilaukseni maanantai-iltana ja sain sen jo keskiviikkoaamuna.

               95741.jpg

    Tuossa keltaisessa Corticelli Knitting and Crochet- kirjassa on monia kivoja malleja 20-luvulta, jopa ihan modernin oloisia neulepuseroita. Sitten on tietysti sellaisia tyypillisiä 20-lukulaisia, niin kuin esimerkiksi näitä:

corticelli__19_collage9.jpg
corticelli__19_collage10.jpg
   
    Vaikka on niissäkin tyyliä. Tuo silkkilangasta virkattu mekko tuossa alavasemmalla on kyllä aika ihana... jaksaisikohan sen tehdä?

    Kassi- eli pussukkakirjassakin on monta hauskaa ohjetta.

corticelli__4_collage11.jpg
   
    Näitä nyt muun muassa. Kirja on julkaistu v. 1917, joka taisi olla virkattujen kassien kulta-aikaa.

corticelli__4_collage8.jpg

    Jokaisen uuden kirjan myötä tulee entistä suurempi riittämättömyyden tunne: aikaa kun ei entistäkään ole liikaa - ehdinkö koskaan tekemään yhtään mitään näistä kirjoista! Mutta ainahan on kiva katsella ja unelmoida...