Mitä on rumuus, mitä kauneus?
   
    334592.jpg    334593.jpg

    Tässä yhtenä yönä unen ja valveen rajamailla mieleeni putkahti näkemys maailman hirveimmästä väriyhdistelmästä. Näin värit silmeni pohjalla hetken aikaa - maksoittuneen veren punan ja ruohon vihreän - ja yritin sitten seuraavana aamuna kehrätä nuo värit yhteen.

    Kaapista villoja etsiessä osui käden alle pehmeä, lämpimänharmaa topsi, jota olen jostain saanut hankittua. Kuitu on sekoitetta, tavallisen villan joukossa on pitkää, hienoa karvaa, joka antaa valmiille langalle kivan pörhön.
    Minulla on sen verran outo maku, että pidän harmaata eri sävyineen hyvinkin kauniina ja elävänä. Rupesin mallailemaan tähän harmaaseen sointuvia väripilkkuja ja päädyin vaaleansiniseen maissisilkkiin (corn silk, maissista kehitelty uusiokuitu).

     334623.jpg        334622.jpg

    Yllä näet siis kummankin lopputuloksen.
    Minusta asetelma on kaatunut päälaelleen. Maksankarvainen punainen ja ruohonvihreä sopivatkin yllättävän hyvin yhteen. Sehän voisi olla vaikka punajuuri! Sen sijaan harmaa ja vaaleansininen ei oikein sytytä. Siitä puuttuu mielestäni se jokin.
    Kumpi on nyt kaunis, kumpi ruma? Onko se katsojan silmässä, vai perustuuko se siihen mitä väriä sillä hetkellä "tarvitsee". Onkohan harmautta ollut jo ympäristössä riittämiin, ettei se enää lankana sytytä? Ja muheva, juureva värikkyys alkaa vetää taas puoleensa?

    Kiinnostaisi tietää mikä on teidän kauhein ja kaunein väriyhdistelmä?