Sain ensimmäisen joululahjan valmiiksi. (Hyvä minä...) Eikä tule edes kiusausta käyttää sitä, koska musta ei tosiaankaan ole mulle sopiva väri. Mutta oli se sen verran kiintoisa malli, että taidan tehdä sen vielä itsellenikin angorinan ihanalla langalla, jota Vanhan Sataman messuilta ostin Helsingistä.

    Menninkäisviitta

    199605.jpg

    199602.jpg    199603.jpg

    Malli on japanilaisesta Design Knit-kirjasta. Lanka on KnitPicksin Andean Silk, väri Pitch eli musta. Lanka ei ole kovin juoksevaa, mutta selvisin silti vajaalla 9:llä kerällä. Lanka tuntuu hyvältä, lämpimältä, napakalta eikä liian "villaiselta".

     Japanilaisista työpiirustukset ovat hyvin helppoja.
Kaikki ohjeet on piirretty ja selitetty numeroin tai merkein neuleen mittapiirustuksen päälle, joten niitä on tosi näppärä tehdä perässä. Ja aina opin jotain uutta. Tällä kertaa uuden, siistin tavan tehdä napinläpiä. Eli näin: niitä ei tehdä lainkaan. Silmukoita vain hiukan venytellään syrjään. Nerokasta, siistiä ja helppoa. Tein omat napinläpeni sivusuuntaan, ja toimi se siinäkin.
   
    199613.jpg

    Olen kai jo maininnut Yes Asia-sivuston useampaan otteeseen - menkää ihmeessä sinne kuolailemaan muitakin ihania opuksia, tätä tai tätä! Kirjojen valitseminen on loppujen lopuksi helppoa. Ohjelma tiedottaa selkeästi mitä "muut" neulojat ovat ostaneet ja ohjaa valintoja aina vain eteenpäin. Siinähän pieni ihminen menee lopuksi ihan pyörryksiin. (Minä ainakin haluan kaiken... pitääköhän panna lotto vetämään?)
 Tai pannanko neulojien kimppalotto - voitolla ostetaan kirjoja ja lankaa koko potin edestä!