Joitakin vuosia takaperin osui käteeni Pullmanin kirja The Golden Compass. Se vaikutti kiinnostavalta. Ostin sen ja luin sen. Kirja kertoo maailmasta, joka on paljon omamme kaltainen. Nyt kirja on filmattu. Kävin katsomassa sen, ja ihastuin - kuinkas ollakaan - päähenkilön, Lyra-tytön vaatteisiin. Voi meitä neulojia! Varmaan kiinnitämme huomiota eri asioihin kuin toiset.

    Lyra matkustaa Lontoosta Norjaan ja sieltä eteenpäin pohjoiseen. Lontoossa vaatteet on melko perinteistä kamaa, mutta annas olla kun tyttö saapuu Norjaan! Laivasta noustessa hänellä on herkullinen paksu punainen neuletakki ainaoikeaa. Lyran matkatessa pohjoiseen hänelle ilmestyi ihana neulottu hilkka. Aivan, oli pakko kirjoittaa hilkka, vaikka neulemyssyksikin sitä voi kutsua.

    1179320.jpg

    Huomasin, että eräässä merentakaisessa blogissa oltiin ihastuttu samaiseen hilkkaan.
    Kyllä, tämä on pakko saada tehdä! Ensin luulin, että Twinkle (Wenlan Chia) on tehnyt puvustuksen. Kai jokainen tuntee nuo yltiö-paksulankaneuleet kirjasta Big City Knits? Filmin neuleet näyttivät olevan samaa kaliiberia. Mutta ilmeisesti tuollainen neuleen paksuus on nyt kovasti tulossa muotiin, sillä puvustuksen on tehnyt joku aivan muu. Täälläkin kerrotaan puvustuksesta ja sen taustasta.

    Yritin löytää kuvia Lyran vaatteista, mutta en oikein onnistunut etsinnöissäni. Löysin ainoastaan trailereita ja videoita. Katsokaa ja ihailkaa. Contract ja I will serve you -  näissä näkyy se aiemmin mainittu ainoaoikein paksulankavillatakki. (Varminta on tietysti mennä ja katsoa itse filmi.)

    Mietin millaista se paksu lanka olisi. Lion Brandisillä on kivaa, tälläistä voisi vaikka olla tuo hilkka. Vai olisko lanka kuitenkin enemmän a la Twinkle? Siinä tapauksessa sitä ei olisi varmaan vaikeaa tehdä itse, Twinklen langat kun tuovat mieleen lähestulkoon raa'an ja kehräämättömän topsin. Hm, pitääpä todella kokeilla.