On sinänsä merkillistä, miten meille kerääntyy puuvillalankoja. En ole puuvillan ystävä, enkä ikinä neulo itselleni mitään puuvillasta.

Meille kotiutui toissakesänä kaunis siniseksi ja harmaaksi maalattu sohva, jonka kannen päällinen oli nähnyt parhaat päivänsä. Se haisikin vanhalta, kellarilta ja homeelta ja lämmittämättömiltä huoneilta. Kesällä nostimme sohvan alustasta* pihamaalle, pesimme ja kuivatimme sen aurinkoisena päivänä ja punnersimme sen kuistille. Selvä se, että se tarvitsi uuden päällisen. Päädyin peittoon, jonka voi myös taittaa kaksinkerroin ohueksi "patjaksi". Sohva on tarpeeksi pitkä aikuisenkin miehen päivälepoon.

 

Ja kuinka ollakaan, taloudesta löytyi läjittäin juuri sopivan sävyisiä puuvillalankoja. Yksittäisiä keriä, ties mistä syystä joskus hankittuja tai saatuja. Minun tarvitsi ostaa kilon painoiseen peittoon vain kaksi kerää.

Elokuun alussa rupesin hommiin. Alku oli nopeaa, mutta sitten tahti hiipui, tiedätte varmaan. Lopulta oli ponnisteltava ja tehtävä ylitöitä, että saisin sen valmiiksi vielä saman vuoden puolella. Ja sainhan minä. Ei jäänyt ufoksi, ei!

Levitin sen kuvauksen ajaksi penkille, mutta sitten peitto menee konttuuriin* odottamaan lämpimämpää ja kuivempaa säätä. Penkki on näes kuistilla. Siihen istahdamme riisumaan ulkojalkineet, tai vilvottelemaan saunan jälkeen.

  • malli: Autumn Ripple Afghan (ilmaisohje täältä)
  • lanka: 1025g erilaisia puuvillalankoja, Drops, Schachenmayer, Peterle, Sandnes, Coats, ggh, Pinguin, Idena, Tahki yarns, SWTC...etc
  • koukku: 3,5mm
  • koko 1m x 1,90m

Ohje oli helppo ja puuha mukavan aivotonta. Ainoa suunniteltu juttu oli tumma raita 10 krs välein, ja raidan kummankin puolen samaa sävyä. Tuli ainakin jonkunlainen tolkku sekalaisiin lankoihin.

*Tunnistatko länsimurteiden sanoja? Alusta, konttuuri? Arvaa jollet tiedä!

 

Ps! Osallistu arvontaan, kerää arpalippuja. Jos bongaat luvun, joka sisältää ainoastaan numeroita 0, 1 ja 2, ilmoittele kommenteissa! (Jos olet jo bongannut useamman luvun, iloitsen puolestasi, mutta jätähän muillekin mahdollisuuden!) Arvonnasta enemmän sivupalkissa ja joulunalusajan postauksissa.