24 astetta lämmintä puoli yhdeltätoista illalla!

Keskiajan lopulla ilmasto lämpeni, mutta olikohan Suomessa silloin näin lämmintä? Vaatetuksessa suosittiin varhais- ja sydänkeskiaikana villaa, mutta ilmaston lämpenemisen myötä siirryttiin keski-Euroopassa hiljalleen kevyempiin kankaisiin. Puuvilla ja silkki yleistyivät, puuvillaa alettiin käyttää alusmekkoihin, silkkiä puuvillan tai villan kanssa ristikkäinkudottuna päällimekkoihin. Hunnutkin kevenivät ja kuumassa Italiassa poistuivat käytöstä kokonaan.

keskiiaka-normal.jpg

viime vuoden muotinäytöstä Vanhalla Raatihuoneella

Näitä mietiskelin laittaessani keskiaika-asuani taas kuntoon. Pitäisiköhän ruveta varustelemaan toistakin, hiukka kevyempää vaatepartta tällaisten tappohelteiden varalta? Viime vuosihan oli lämmin myös, edellisenä vuonna muistan kuinka viimeisenä päivänä kaatosade kasteli kävijät, näyttelijät ja koko lankavarastoni.

Toivotaan, ettei tänä vuonna sada! Sillä Matami Auroora Vindobonan kaupungista Ostarrikin herttuakunnasta on taas varannut mukaansa mahtavat valikoimat Turun markkinoille, jotka taas pidetään torstaista ylihuomisesta alkaen sunnuntaihin saakka.

On sen seitsemää sorttia kehruukuituja, on käsinkehrättyjä lankoja:

ka%CC%88asinkehra%CC%88tty-normal.jpg

on silkkisiä lankoja, sekä ohuita että paksumpia, joista vain tämä yksi houkutuskuva näytille :-)

silkkilanka-normal.jpg

ja villaisia lankoja on legioona, ja ne on värjätty käsin niin monen värisenä ettei laskuissa enää pysy. Vyyhtejä on suuria ja pieniä ja siltä väliltä, niin saa jokainen sopivasti omiin töihinsä.

Ja Auroora-rouva on myös tuonut keskiajan naiselle perin tärkeitä juttuja, kirjailukehyksiä ja upeaa pellavakangasta suoraan Vindobonan kaupungista Ostarrikin herttuakunnasta.

markkinat-normal.jpg

Pellavakangas on parasta aivinaa ja kiiltelee kauniisti, se on vanhaa mutta käyttämätöntä ja soveltuu hyvin kaikenlaisiin kirjontatöihin. Sitä myydänkin sopivina paloina.

Ja muutama ritaripinssikin on saatavilla.

ritaripinssit-normal.jpg

Ja vanhan tavan mukaan - se ken tämän tiedotuksen mainitsee, saa valintansa mukaan reilummin lankaa tahi villaa, tahi muutaman killingin hinnasta pois.

Ken tahtoo tarkemmin tutustua Matami Auroooran olemukseen ja tarjoomuksiin, olkaatten hyvä ja tutkikaatten näiden linkkien sisältöä: (ilman valokuvia kylläkin...)

Matamin koju sijaitsee taas entisessä paikassa, elickä Kivisaunan pihassa (jota Brinkkalan pihaksi myös kutzutaan) Outolintu-käsityömyymälän kupeessa.

Tervetuloa kaikki, tuttavat ja vieraammat!