Kysyin mitä arveltin blogin uuden palkin esittävän. Mikä on materiaali, mikä työtapa?
    Yleisin vastaus - vapaalankahuovutus - ei ollut oikein. Tähän ei ole käytetty valmista lankaa, eikä sitä ole tehty lakanan välissä pesukoneessa. Muutama tunnisti sen märkähuovutukseksi, ja arvasi että työ oli koonsa puolesta jouduttu huovuttamaan rullalla.
    Materiaaleiksi tarjottiin lankaa, langanpätkiä, villaa, silkkiä "ja muita eksoottisia kuituja".

    185283.jpg185285.jpg

    Materiaalit näkyvät toivottavasti kuvasta. Käytän useimmiten tylliä, jos tarvitsen kangasta huopaa jämäköittämään. Tylli on kevyttä ja kestävää, ja edullistakin. Se ei työnny läpi kuten silkki, ja sillä saa ihania kurkistusefektejä. (Suunnittelen juuri verhoja eräälle sisustusliikkeelle.)
    Toinen materiaalini on merinovilla. Yleensä teen kaikki huovutukseni sillä, ja joka työstä jää hieman yli. Säästän kaikki pienetkin haituvat, villaa en heitä koskaan pois, vaikkei sille olisi heti käyttöäkään.

    Arvuutin myös mihin tarkoitukseen se oli tehty. Pelkäksi kankaaksi. Tein kaksi isoa, yli kolmimetristä ja tuplaleveää kangasta pari vuotta sitten. Niihin upposi erinäisiä pussillisia jämävilloja!
    Toisen leikkasin paloiksi, joka nyt kaduttaa. Olisin voinut vaikka ommella siitä jotain. Silloin kuvittelin, että se näyttäisi kivemmalta huiveina. Ei näyttänyt. Huiveiksi se oli ihan liian jäykkää. (Tähän tarkoitukseen silkki on parempaa välikankaana!)

    Toisesta tein iltapuvun erääseen muotinäytökseen. Se oli New Yorkissa, silloin kun vielä kuvittelin kaikkien olevan yhtä ihastuneita huopaan kuin itse olen... Eikä mitä, mannekiinit hikoilivat lavalla ja kiukuttelivat kulisseissa.

          185387.jpg185385.jpg

    Tässä se tyllivilla iltapuku. Ja samalla esittelen mainitusta näytöksestä muutamia muita yhtä eksoottisia huovutettuja juhlatamineita...
    Punavalkoinen lyhyt puku on punaisilta osiltaan merinoa, muilta osiltaan silkkikuitua. Silkkiähän ei voi huovuttaa, joten silkki pysyy paikoillaan pelkästään merinon huovutusominaisuuden ansioista. Tosin se on kestänyt hyvin, mitä nyt hieman nöyhtää. Mutta nöyhdänkin voi silittää alas kosteana.


          185290.jpg185389.jpg

    Toinen on täyspitkä merinohuopahame, jonka päälle on koristeeksi huovutettu silkkikuidun pätkiä. Yläosa on rei'ällinen ja selästä nyöritetty, ja vaatii ehdottomasti käyttäjäkseen joko eksibitionistin tai hyvän alusbodyn omistajan. (Mannekiinityttö ei ollut varannut bodyä, eikä toisaalta halunnut esiintyä nännit paljaana, joten jouduimme kiireen kaupalla etsimään hänelle laastaria jolla teipata privaattipuoli piiloon...)

          185391.jpg


    Mielenkiintoista kuulla, mihin kaikkeen tätä tyllivillakangasta haluttaisiin käyttää. Sängynpeite, tyyny ja kassi ovat omia suosikkejani!
    Ketään suoranaista voittajaa ei ollut. Jotkut vastaukset olivat oikeampia kuin toiset, mutta päätin loppujen lopuksi antaa arpaonnen ratkaista. Numeroin vastaukset, ja onnettaren puutteessa piti vasemman käden olla tietämättä mitä oikea tekee, vai miten se nyt menikään? Oikea käsi kirjoitti, taitteli ja sekoitti laput, vasen käsi nosti, kummatkin silmät olivat kiinni. Sitten avattiin silmät ja luettiin numerot:  1 ja  9 . Laskujeni mukaan ne kuuluvat Derealle ja Mielitylle. Panetteko postilla osoitteenne, että voin lähettää teille, hm, juttunne...