I was really curious how the mottled or  short sequence colored roving would spin up that I had dyed recently. What really surprised me, is how harmonious the results are. Even though the roving looked crappy at parts, the resulting yarn shows wonderful gradation.

     Oli pakko kokeilla miltä edellisen postauksen moniväriset tai laikukkaat villat näyttäisivät lankoina. Etukäteen ei olisi pystynyt kuvittelemaan, että lopputulos olisi itse asiassa kovinkin harmoonista ja tasapainoista, villat kun itsessään näyttivät jotenkin sotkuisilta. Turkoosi-ruskeakin oli kuin pilkkutaudin saanutta, mutta valmiina aika ihanaa.

   553262.jpg554866.jpg
    To make my samples, I split the roving into very thin strips, almost the thickness of the yarn. That way I had short sequences of color, which meant the colors blended more at the plyeing stage.
    How the roving is dyed, makes all the difference. Brown/turq is mottled, which gives very short sequence of color and uneven, lively results.


     Tekniikkapuoli meni näin: erottelin topsista lähestulkoon valmiin langan paksuisia hahtuvia. Näinollen värijuoksut eivät jääneet kovin pitkiksi. Sitten lanka kerrattiin itsellään, ja värit tulivat kivasti päällekkäin. Turkoosi-ruskea oli värjätty laikulliseksi n. parin sentin putuisilla väriläiskillä. Se oli näistä kolmesta selkeästi epätasaisin värjäykseltään, mutta kuitenkin se oli lankana ilmeikästä ja tasapainoisen kirjavaa.

    553263.jpg

The blue/green has three shades of blue and one green, all of them being of similar value, and considerable length. The overall result is very homegenous.

    Sini-vihreässä sen sijaan oli käytetty pitempiä värijuoksuja ja neljää lähes samanvahvuista väriä. Niinpä valmis lankakin oli erittäin tasapainoista.

    554910.jpg

    554865.jpg
    Scarlet and green was dyed much the same way as blue/green. Here I separated the roving in thicker parts than the actual yarn. Color sequences of  half a yard or longer were the result. After plying the colors came together with similar color, they didn't blend much. This type knits up with clear color separation. It would be great for self-striping socks or mittens.

    Puna-vihreä oli värjätty paljolti samalla lailla kuin sini-vihreäkin. (Ks. ed. postaus. Puna-vihreän kuva on otettu korkealta, sini-vihr on lähikuva.) Värijuoksut olivat siis aika pitkiä, n. 12-15cm per väri. Kehräämistä varten erottelinkin nyt topsista reilusti sormenpaksuista hahtuvaa, ja tein langaksi niin että värijuoksuista tuli vähintään puolimetrisiä. Kerrattaessa värit eivät sitten enää sekoittuneetkaan, vaan jäivät sen sijaan lähes amanväristen päälle. Neulottuna tulos on itseraidottuvaa, sopisi kivasti esim. sukkiin tai lapasiin.Tästä saisi myös lyhytjuoksuisempaa lankaa, jos erottelisi ohuita hahtuvia. Silloin värit sekoittuisivat kunnolla sini-vihreän tapaan.

554909.jpg
   
    I really like the results!  Well, I like them as yarn goes, but not enough to make anything for myself. I can't wear green or turq, or a warm red, they make me look really sallow.  And since I have a zillion other projects going on right now, I decided to offer these babies up for sale. There is 300g in blue/green, 280g in scarlet/green and 200g in turq/brn. Should any of these rovings be calling your name, please drop me a line! (You'll find my email at the top left corner.)

    Tykkään lopputuloksista aika paljon. Ikävä vain, että aikaa on niukalti enkä taida ehtiä liiemmälti kehräämään. Jos sinulla sen sijaan on enemmän aikaa, ja haluaisit kehrätä näitä, olisi kyllä ihan valmis mymäänkin. Sini/vihreää on 300g, ruskea-turkoosia parisen sataa, ja puna-vihreää 280g. (Sähköpostiosoitteeni löytyy vasemmasta ylänurkasta.)