354219.jpg    Altistuin ihanuudelle nimeltään Sheer Poncho japanilaisia blogeja kiertäessäni. Jälleen kerran totean, että MagKnitsin kuvat on huonoja, eivätkä saa minua syttymään ennen kuin näen niistä valmistuneita juttuja ihmisten blogeissa.
    Tuskin olisin nimen perusteella ainakaan tarttunut puikkoihin, niin huono kaiku poncho-sanassa on. Onneksi tajusin oitis tämän lämmikkeen useat käyttömahdollisuudet. Kun se on tehty vielä ohuesta langastakin, mahtuu se takin kanssa käytettäväksi kaulurin tapaan.
    Lankavalinta oli heti selvillä: amerikassa viime talvena hankittua käsinkehrättyä kashmir-lankaa.

    59080.jpg

    Toivottavasti lanka riittää, ettei tarvitse rasittaa Visaa uuden tilauksen kanssa. Muistaakseni lanka oli aivan sairaan hintaista. (Jos se nyt on pehmeääkin, niih, onhan se sen väärtti...) Yhdessä vyyhdessä on n. 270 metriä.

    Muuten yksi syy siihen, että nykyään villiinnyn
lankakaupoissa lähetulkoon hepulin partaalle on Usan ja Suomen välinen huima hintaero. Siellä saatoin pistäytyä harva se päivä PLK:aan (paikalliseen lankakauppaan), ja kävellä ulos tyhjin käsin. Vaikka olisi ollut aleaikakin! Ale tarkoitti sitä, että ennen $15 maksanut vyyhti oli nyt $12, mutta kun täällä alelangat on euron-pari kerältä niin meneehän siinä pakostakin pieni pää sekaisin!

    353800.jpg