Viime kirjoituksen jälkeen totesin, etteivät työt todellakaan viimeistele itse itseään, eikä haikailu tuota näkyviä tuloksia. Niinpä huokasin syvään ja otin neulan kauniiseen käteen. Ensin virkkuuneulan, sitten silmäneulan ja lopuksi parsinneulan. Ei siinä kauan mennyt, vähän toista tuntia. Aina saa jälkeenpäin ihmetellä kuinka tällaiset pikkuhommat kasvavat vuoren korkuisiksi, sitä suuremmiksi mitä kauemmin niitä työntää edellään.

 

Nyt sitten on kaksi kivaa kassia valmiina. Taloudesta löytyi sekalaisia, paksuudeltaan ja väreiltään toisiinsa sopivia lankoja - ne olivat ihan omiaan kauan ravelryssä fanittamiini ohjeisiin.

 Kudoin kerran läppärilleni suojakotelon hahtuvasta. Koska en osannut kunnolla arvioida kutistumista, siitä ei koskaan tullut ihan sopivaa. Mutta virkatenhan on helppo tehdä juuri sopivankokoista.  

Tähän malliin ihastuin oikeastaan sen mausteisten värien perusteella. Ninpä keräsin varastostani kaikki mausteiset langat. Sininen ja ruskea ovat tehokkaita yhdessä, tumman vihreä ja terrakotta tuovat niihin kivan etnisen säväyksen.

  Läppärini sai siis uuden laukun. Nyt voin matkustaa tyylikkäästi. Vuorasin laukun tummalla puuvillakankaalla ja pujotin nauhan kantohihnaksi. 

  • malli: Fruitcase (rav)-ohjeen inspiroima. Minulla ei ollut ohjetta, virkkasin löytämieni kuvien perusteella.
  • koukku 3.5mm
  • lankoina mm. ggf Bali tummanvihreä, muinoinen Novita Viktoria sininen ja ruskea, terrakotanvärinen Lammy Silky ja joukko sopivansävyisiä jämäkeriä
  • menekki 150g

 Jämien jämistä tein toisenkin ravelry-suosikkini, kivan verkkokassin.

Ajattelin sen kauppakassiksi, joten en taida vuorittaa sitä. Tämänkin tein kuvien perusteella. Täytyy tunnustaa, että olen aika laiska ostamaan ohjeita, mieluummin hieron ensin aivonystyröitäni ja pähkäilen miten saisin toteutettua haluamani mallin, jos ei täsmälleen samana niin vähintäänkin samanoloisena.

 Kassi veti kaikki edellisen kassin jämät plus kolme muutakin kerää sopivansävyisiä lankoja. Kaikenkaikkiaan kiva, joskin työläs malli. Saatan toteuttaa tämän toisissakin väreissä, katsotaan nyt. 

  • malli: Italian Travels (rav)
  • koukku 3.5mm
  • lanka: Novita Viktoria sin ja rusk, ggf Bali tummanvihr, Anttila Verona rusinanruskea, Alvita Leon meleerattu lanka, terrakotan ruskea ohut puuvillalanka kaksinkertaisena, yht n. 210g

 Tässä kassit vielä yhteiskuvassa, vaikka tosielämässä niitä käytetäänkin ihan eri aikoina.

 

 Vieläkin löytyy pääteltäviä - - -  pitää ottaa nekin työn alle enne kuin ne kasvavat mielessäni vuorenkorkuisiksi peikoiksi!