Heti kärkeen toivotan kaikille hauskaa Lankalauantaita! Toivottavasti ehditte kutoakin hieman kaikkien pääsiästohinoitten keskellä. Itselläni on vain kaksi aktiivineuletta kesken (ja lukuisampia ufoja). Mutta keskeneräisisiä en välitä kuvata, niinpä keskitynkin nyt vielä viimekuisen matkan antimiin.

                        

Näyteikkunoiden somistuksesta ja ikkunaostoksista kertova näyttely on ehdottomasti mielenkiintoisisnta, mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Valokuvia oli 1800-l lopulta lähtien, ja sitä edeltävältä ajalta kauniita etsauksia. Näyteikkunat ovat aina olleet tärkeässä roolissa Wienissä, ja kyllä niiden somistukseen paneudutaan nykyisinkin. Museosta oli saatavilla hienosti kuvitettu kirja, jossa syvennyttiin aiheeseen. Harmittaa, etten ostanut, mutta siinä vaiheessa alkoi matkalaukun kiintiö olla täynnä.

Näyttelyn jälkeen rupesin ottamaan kuvia wieniläisistä näyteikkunoista. Suklaapuodit ja konditoriat olivat paneutuneet asiaan huolella.

Tässä nyt niin muodikkaita macaroon-leivoksia houkuttelevasti keksipurkin suulla. Ikkunalasikin oli niin kirkas, että melkein ojensin käteni nappaamaan leivoksen.

Tätä ikkunaa piti tuijottaa pidempäänkin. Cupcake eli muffinssi on saanut kokoa ja näköä. Kaikki oli ehtaa tavaraa, mutta auringonpaiste ei toisaalta voinut tehdä kovin hyvää koostumukselle.

Oudointa oli tämä:

Keskustan pikku konditoriassa oli tarjolla marsipaanista tehtyjä säihkysääriä. Hm, pakostakin sitä miettii kohderyhmää. Tanssijat? Laihduttajat? Kaluamassa sääriä? Kuin ihmissyöjät ikään?

Sittemmin olen ruvennut katselemaan kotikaupungin ikkunoita ihan uusin silmin. Tämän ikkunasomistuksen bongasin Puutarhakadulta. Ainakin kohderyhmäajattelu on tässä ihan paikallaan.

Ennen - jälkeen, miesten parturiliike mainostaa parranajoa. Voi mikä karvaturri vasemmalla, ja ah mikä siloleuka oikealla. Jotenkin herttaisen vanhanaikainen.

Paikallisen nappi- ja nauhapuodin ikkuna on uponnut kamerani syövereihin, mutta ilahdutan sillä teitä joskus myöhemmin. Tekisi mieli katsella enemmänkin otoksia, joten:

HAASTAN SINUT kuvaamaan paikkakunnaltasi hauskimman/ kamalimman/ kauneimman / mieleenpainuvimman ikkunan ja linkittämään sen tänne!