Viime kuussa talouteemme ilmestyi uusi kahvimuki. Saan syyttää siitä ihan itseäni. Kaikista maailman kaupoista se osui silmiini kukkakaupassa. Kukkakaupassa! Luulisi, ettei ihminen kukkien lisäksi ostaisi mitään muuta. Niih, tämä ihminen sitten osti: emännälle kukkia, itselleni kahvimukin. Kahvimuki on täydellinen, sillä kannen lisäksi siinä on kaksoislaidat joiden välin voi täyttää kuumalla vedellä. Joka taas toimii termospullon tavoin ja pitää kahvin kuumana pitkään.

i

Pannumyssyn kudoin helmikuun alkupuolella. Päällipuoli on pörröisiä keltaisia ja sisäpuoli aprikoosinkukertavia jämäpuuvilloja. Valokuvasin sen heti. Mutta jotenkin se näyttää aika aneemiselta. Vaiko eikö?

Kun pari päivää myöhemmin hankin kahvimukin, oli päätös selvä: tästä pannumyssystä tulee kahvipannulle myssy. Edellinen, ruskea, oli teepannulle. Pannumyssyä ja mukia käytetään samanaikaisesti, joten olisihan kiva jos ne sointuisivat toisiinsa.

Tuumasta toimeen. Otin esiin Cloverin tupsulaitteen ja kaikki taloutemme punaiset villa- ja mohairlangat. Käytin yhden työpäivän tupsujen tekoon. Laskeskelin, että niitä tarvittaisiin viitisenkymmentä.

Kaikkea vielä! Tässä näet viitisenkymmentä tupsua.

Muutaman tupsun käytin pannunaluseen. Virkkasin pohjan ja ompelin tupsut kiinni. Koko on juuri sopiva kahvipannulle.

Sen sijaan pannumyssyyn olisi tarvittu tupsuja toinen mokoma, jotta se olisi peittynyt kokonaan. Päätin jättää sen tekemättä, kahdestakin syystä. Ensinnäkin aikaa olisi kulunut vielä toisenkin työpäivän verran, ja toiseksi pannumyssystä olisi tullut aivan järkyttävän painava, kahvipannu olisi taatusti rusentunut sen alla!

Pannumyssy on vuorattu sekalaisilla puuvillalangoilla, jotka on neulottu kaksinkertaisina. Lisää siihen päälli"kangas" ja kaikki ne tupsut, ja painoa on jo rapiat 800g... Kyllä tämäkin määrän sopisi pitää kahvi lämpimänä! Tupsut on ommeltu kiinni vain muutamalla pistolla ja ompelulangat jätetty näkyviin. Tätäkin pitää joskus pestä ja silloin olisi hyvä voida irrottaa tupsut.

Pari tupsua käytin hahtuvasta kudotun ja koneessa huovutetun kassin koristeeksi. Tupsut koristavat nyörejä, joista kassin suuta saa vedettyä tiukemmaksi.

Yritys hyvä kymmenen, mutta punaisia mohairlankoja riittää vielä! Ostin pari kartiollista Raumalta vuosi sitten - miksiköhän?* - ja vielä pitää keksiä niille jotain käyttöä... Punainen on niin kirkasta että ihan häikäisee!

* siksi,että halvalla sai! Tämän lauseen pitäisi olla Lankahamsterien motto. Osaisiko joku tehdä sille napin??