Tästä lähdettiin. Minulla oli pussillinen langanloppuja, ja ne olisivatkin varmaan jääneet uinumaan ongelmajätteenä kaapin pohjalle, ellen olisi törmännyt Fat Bottom Bag'iin.

Se syntyy tosi nopeasti puolipylväillä. Ohje on helppo, pohjaa levennetään jännästi keskeltä, ja se on selitetty videolla täällä. Aika pian alkaa tajuta, että sinko pontus meinaa viittä silmukkaa, tämä lausahdus toistuu videolla tosi usein. Kieli on mitä on (veikkaisin Brasilian portugalia), mutta kuvathan puhuvat tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, ja liikkuvat kuvat sitäkin enemmän.

Otin langat kolminkertaisina, yritin saada sävyiltään sopivat päällekkäin, jottei kassista tulisi liian levotonta. Heh, kirjava se on nytkin, mutta ehkä hallitusti kirjava? Pituutta on sellainen 70cm, leveyttä keskikohdalla reilut 40cm.

Virkattu pinta oli reikäinen, ja löysin onneksi hyvän vuorausohjeen. Vuori ommellaan kassiin jo tässä vaiheessa. Yleensä en hirveästi tykkää näistä viimeistelyhommista, ja kaikenlainen ompeleminen kauhistuttaa. Mutta kuulkaa, tämä olikin helppoa! Kaksi kassia virkattu, vuorattu, viimeistelty ja valmiina parissa päivässä!

Kun vuori oli paikoillaan, viimeistelin kassin, eli virkkasin siihen yläreunan. Samalla kaareva reuna laskostui, ja juuri nämä laskokset antavat kassille tilavuutta.

Kassiin on pantu kuusi kerää lankaa, ja näyttäisi siltä että se imaisisi toisen mokoman:

Loput langat järjestin pikku nysviin värien mukaan, ja yhdistin niihin lisäksi neljä säiettä ohuita konelankoja, sekä yhden paljettilangan. (Näkyykö?) Alussa oli hieman vähemmän silmukoita, lisäyksiäkin oli vähemmän, ja niin kassista tuli pienempi. Vuorasin sen satiinilla. Sekin alkoi tuntua jo rutiinilta, vaikka satiini onkin kamalaa ommeltavaa.

Nyt olen päässyt niiden makuun niin, että suunnittelen jo seuraavaa (farkkulankaa ja ohueksi kuteeksi leikatut farkkuni) Ja sitä seuraavaa (ihan yksiväristä). Ja... ja... ja...