Jostain iski kaamea flunssa, kurkku on kuin riivinrauta ja nenä kuin hana. Koska en viitsinyt käpsytellä hakemaan ulkoa postilaatikolta päivän lehteä, avasin sen sijaan läppärini aamiaisen kyytipojaksi, aikomuksenani tutkia päivän uutisia.
    Ja tulihan siitä tutkittua, pitään ja hartaasti! Vietin kolmisen tuntia netissä. Kävin monissa merentakaisissa blogeissa kuolaamassa kaikkia ihanuuksia. Ja tietäähän sen, kun yhdestä blogista aloittaa, niin sitä ketjua jatkuu ja jatkuu.
    Ja sitten hoksasin, että olen myöhäisherännäinen. Blogien kiinnostavinta antia olivat nimittäin jo aikoja sitten valmistuneet neuleet;  lähes poikkeuksetta huomasin vuosien 04 ja 05 ohjeiden kolahtavan kovimmin. Taisipa joukossa olla yksikin v. 02 ohje - hyi minua... Olenkin jo ehtinut ihmetellä, mikä nykyisissä lehdissä on vikana, kun ei löydy mitään kivaa mallia. Mutta vika onkin siis minussa, elän mitä ilmeisimmin ajastani jäljessä. Lohdullista sentään on tietää, että kunhan annan tämänvuotisten neulelehtien hieman marinoitua niin edessä on monta kivaa sydämenläpätystä ja neulehetkeä.

    Suurin osa must have-neuleista on valmistettu Norosta. En ole koskaan oikein ymmärtänyt Noron ympärillä loistelevaa sädekehää. Olen toki hypistellyt sitä kaupassa, mutten koskaan neulonut. Nyt Noron vankka kannattajakunta varmaan toteaa, että sitä pitää kokeilla niin uskoo. Ehkäpä näin on. Tosin olen kuullut murinoitakin, esim. kerän ulkokuori pettää ja sisältä saattaa löytyä karmivia värejä. Huopuvuuskin on varmaan hyvä ominaisuus, mutta itseäni hirvittäisi neuloa jotain suurella vaivalla jos on pieninkin mahdollisuus että huovutan sen ikäänkuin vahingossa.

    Ehdottomasti to do - listalleni pääsevät nämä:

      butterfly.jpg Butterfly, Noro Silk Garden nr. 91
   
    
lara-lg.jpg  Debbie Blissin Lara oli eräässä blogissa neulottu samalla Noron langalla, tulos ihana! (Linkissä kuva 24.7. kohdalla). Malli neulotaan poikittain hihasta hihaan, eli jakusta tulee näin pystyraidoitettu.

     
   Vogue Knittingin Flame S/S 2005-lehdestä 
    Hihat muuttaisin ulottumaan joko vähän yli kyynärpään, tai sitten reilusti lyhyiksi (cap sleeve, mahdollisesti jopa puhvitettuna) ja eteen vetskarin nappien sijasta. (Vieritä linkkiä  alas 4.5. kohdalle.)  Lankana ohut merino tai vaikka alpakka, käytettäväksi pitkähihaisten teepaitojen tai ohuiden neuleiden kanssa.

     bicolorcardigan.jpg  Interweave Knits W 2005, Bi-Color Cables. Tämä ei lehdessä aikoinaan sytyttänyt, ehkä masentavien väriensä takia, mutta eräässä blogissa se oli tehty iloisista väreistä. Näin sen heti sieluni silmillä kesäksi valkoisesta ja hiekanruskeasta nypykkäästä silkki-puuvillasekoitteesta.

   
eloise.jpg  Eloise Norosta

    
klara.jpg    ihana Klaralund

    Olisi tietysti haasteellista kehrätä omat langat Norojen tilalle. Apua, läppäri ja nettiyhteys poikki ja nopeasti, ennen kuin kuumehouruissani saan enemmän hulluja ideoita! Projekteja on todella jo enemmän kuin tarpeeksi, ei vähiten Vihreä Lanka, jota olen polkenut lähes koko iltapäivän. (Se siis siitä  sairaan kaipaamasta levosta, tosiasiassa polkeminen käy kuntopyöräilystä!)

    Mutta nyt eikun pehkuihin, yöpöydällä odottaa kurkistus vieraaseen maailmaan, Shanghaihin sijoittuva salapoliisiromaani When Red Is Black, kirjoittanut Qiu Xiaolong. Uskomaton, erilainen, tosi kiinnostava. Suosittelen!