Nyt se esiintyy, alkukuusta lähtien mainostettu kirkasvärinen projekti! Erica Knightin Koukussa virkkaukseen-kirjasta bongasin jo aikaa sitten kivan peiton. Pohja on tehty virkkaamalla ristikkoa villalangoista, "täytteeksi" pujotetaan muita lankoja. Erica Knightin tapauksessa chenilleä, omassa tapauksessa - onhan kyseessä projekti "Mohairlankojen nousu ja tuho" - siis ne kauan säilötyt mohairlangat. Tai niinkuin Hamsterikuun ykkösblogin apuemo Sahrami osuvasti asian ilmaisi: on päästy arkeologisissa kaivauksissa mohariittiseen kauteen asti.

Kun sain viime vuonna Tallinnan-tuliaisina keltaisen-punaisen-sinisen-vihreänkirjavaa lankaa, olin aivan mykistynyt. (En kuitenkaan onnesta.) Mies sen sijaan tykästyi siihen heti. Kun keväämmällä perin koreanväristä ja ylen kukertavaa mohairia, tiesin heti että niistä tulee peitto. Mies näytti vihreää valoa. Täytyi kuitenkin odottaa hamsterikuulle asti, että sain itsestäni irti aloittaa peiton työstämisen. Kun yleensä kaikki mukavat projektit ajaa välttämättömien ohi - oletteko kenties huomanneet?

Hapsuissa näkyy lankojen kirjo: sinistä, punaista, keltaista.

Ah niin kovin värikästä!

Peitto on iso, 145x170cm. Yllättävää kyllä, virkkaus oli se pienin työ. Paljon suuritöisempää oli lankojen leikkuu sopivaksi ja niiden pujotteleminen virkattuun pohjaan.

Haluaisin niin kovasti sanoa, että siihen meni kaikki meidän talon mohair. Ikävä kyllä, kaikkia värejä jäi vielä jäljelle. Mutta olen tosi tyytyväinen, että sain peiton tehtyä, ja mieskin on tyytyväinen. Kiitos ja ylistys hamsterikuulle! Ainoastaan se saa minut edes harkitsemaan näin suurisuuntaisia projekteja ja toteuttamaan ne alta aikayksikön.

Kun nyt punoksista puhutaan, niin oli pakko kokeilla toistakin ohjetta. Katriina Leppäsen kirja Virkattua osui käteeni ja avautui sivulta 88, kohdasta Punottu tyyny.

Virkattuun pohjaan pujotetaan virkattua ketjua, ensin yhteen, sitten toiseen suuntaan.

Sama toistetaan toisella värillä. Menin ihan sekaisin ja sain kaksi ihan erilaista kuviota aikaiseksi.

Tein ne paksusta puuvillasta, jämäkeristä tietty. Nämä on saunanjälkeiseen vilvoitteluun, ajatuksena että puuvilla on miellyttävää iholle ja helppo pestä.

Tekeminen oli aika tuskallista, tarvittinhan virkattua nauhaa yhtä väriä n. 50m, eli n. 100m per alunen. Ja jos mikä on puuduttavaa, niin se on kyllä ketjusilmukoiden virkkaaminen tuntitolkulla! Tulos on kuitenkin nätti ja toivottavasti käytössäkin kätevä. Jälleen kerran kiitos hamstrikuun että tämäkin projekti tuli tehtyä!