Aurinkolasien hankkimiselle on annettu muutama päivä lisäaikaa, projektini ei näemmä edisty niin nopeasti kuin alkuun kuvittelin. :-D

Helsingin matkalla kyllä kudoin ja virkkasin ihan urakalla. Ja kävin Fiinaneuleen ikkunan takana haaveilemassa. Ei, en edes mennyt sisään hipelöimään. Tiedän kyllä omat heikkouteni, ja pehmeät luksuslangat ovat yksi niistä. Olisi hamsterikuu mennyt alkuunsa poikki.

Tällaisen sain valmiiksi:

  • malli: A Noble Cowl, mutta 150cm leveänä
  • lanka: Colinette Tagliatelli, merinovillaista nauhalankaa
  • puikot 7mm, menekki yksi vyyhti eli 100g

Syksymmällä oli puhetta huovutuslisälaitteesta, jonka voi asentaa tiettyihin ompelukoneisiin. Koska sain siitä paljon kysymyksiä ja kommentteja, kuvasin sen nyt. Laite soveltuu sellaisiin koneisiin, jossa kankaansyötön voi panna pois päältä, toisin sanoen vapaakirjontakoneisiin.

Tämän avulla neulahuovutus sujuu kuin tanssi vain. Suosittelen!

Tänä lukukautena kokeilemme kurssilla liukenevan kirjontakankaan kanssa työskentelyä. Sitä voi käyttää villaankin, mutta ensimmäiset kokeilut tein nauhoilla. Panin mustia silkkinauhanpätkiä kahden vesiliukoisen kuitukankaan väliin ja tikkasin edestakaisin.

Sitten pesin työn ja kuitukangas liukeni pois jättäen jäljelle pitsimäisen kankaan. Tikkauksesta tulee osa kangasta.

Hullu kokeilu kaiken maailman nauhalangalla ja langanpätkillä. Erään osanottajan kommentti: "Sulla on aina sellaisia kummallisia värejä. Niiden ei pitäisi oikeastaan sopia ollenkaan yhteen, mutta jotenkin ne vain sopii. Emmä kuitenkaan tykkää niistä." Niinpä niin, en oikeastaan minäkään...

Ja asiasta kolmanteen - onko kukaan jo ehtinyt ihmetellä uusimmässa Suuressa Käsityölehdessä olevaa lapsen "suloista nuttua" sivulla 23? Hupsista. Ohjeesta voi kysellä Irja Mäkiseltä, mutta missään ei mainita Elizabeth Zimmermania, jonka keksimä ja kehittelemä kyseinen malli on. Vai olenkohan erehtynyt? Eikö se ole Baby Surprise Jacket? En omista EZ:n kirjoja, joten on paha varmuudella mennä sanomaan. Valaiskaapa minua, te jotka asioista enemmän tietävät!