Joulu hurahti ohi turhan kiiruusti. Vapaatakin oli ruhtinaalliset kolme päivää, eli jouluaatto, joulupäivä ja tapani. Tapanina ajoimme bussilla Poriin, jossa en ole ennen käynytkään.

    Ellen Thesleff ja aikalaiset kiinnostivat Porin Taidemuseossa. Valitettavasti sen anti jäi köykäiseksi. Sen sijaan Ars Baltica-näyttely osoittautui todella kiintoisaksi. Hauska idea oli valituskuoro: arjesta kumpuavat valitukset oli sävelletty hienosti ja esitettiin ihan kuoron voimalla. Jokainen osallistunut maa oli tehnyt oman valituslaulunsa. Suomen laulun kertosäe kuului: on se niin väärin! On se niin väärin!
    No onhan se. Että sukkahousut on aina liian pieniä tai että työtä on liikaa. Suosittelen matkaa Poriin. Tai käykää edes taidemuseon nettisivuilla jättämässä oma valituksenne. (klikkaa Ellen Thesleeff linkkiä.)

    Naisten messut on jo vähän menneen talven lumia, mutta kerronpa nyt kuitenkin. Bongasin Angorinalta ihanaa haukkulankaa, lainasin puikot ja kudoin itselleni aikani kuluksi hatun. Viimevuotinen tötsähän ei etsiskelyistä huolimatta ole löytynyt, ja Helsingissä on aina vähän kylmä. Tällaisen hatun tein:

    1170290.jpg
Lieri on toispuoleinen, ja hauskan pukeva. Ja Angorinan lanka syötävän ihanaa!

    Joululahjaksi sain lankaa, itseltäni tietysti. Kun itse antaa itselleen, saa takuulla aina mieluisen lahjan. Neulontalistalta bongasin Tilli Tomasin maitoproteiinia sisältävää lankaa ihanan helmenharmaana. Lankaa on onneksi 600g, eli siitä riittää varmaan ihan mihin vain. Kun ei ole oikeastaan hajuakaan mitä siitä tekisin.

    1170319.jpg

    Onko kukaan neulonut kyseistä lankaa? Miten se mahtaa käyttäytyä neulottaessa, niin, tai käytössäkin? Jotenkin tuli sellainen olo, että se saattaisi venähtää pesussa. Tai ehkä vain kuvittelen, jospa vain sana maitoproteiini antaisi mielikuvan jotenkin hauraasta tuotteesta?

    Itse maitoproteiinista en ole kuullut koskaan, käsite on ihan vieras. Siksihän lanka oli pakko tilatakin... Mutta hypistellen tuntuu tosi hyvältä. Nyt vain tarvitaan joku tämän jalon materiaalin arvoinen ohje - haussa olisi sellainen klassikko jota jaksaisi pitää kauan, mutta jossa olisi kuitenkin jotain jujua tai ekstraa. Mielelläni otan ideoita vastaan!

    Huomennakin on työpäivä, eikä sen päälle jaksa enää paljon juhlia. Toivotan kaikille erikoisen hyvää uutta vuotta, paljon lankoja, ideoita ja valmiita neuleita! Kiitos hauskasta seurasta, ensi vuonna tavataan taas!