Rupesinpa perkaamaan kirjahyllyäni. Sieltä löytyi ihania yllätyksiä. Oli paljon kirjoja joita en ollut pitkään aikaan selaillut, kirjoja joiden olemassaolon olin jo ehtinyt unohtaa, ja sitten yksi kummajainen, arvostelukappale Eeva-Kaarina Arosen Maria Renforsin totuutta. Vastahan se talvella ilmestyi. Miten se olisi minulle joutunut? Saan yleensä jouluksi pari kirjalahjaa Suomesta, korkeintaan vielä kirjan kesällä synttäreikseni ja siinä se sitten onkin. Panen ne pinoon yöpöydälleni ja luen ahmien läpi, harvinaista herkkua kun ovat.  Missään nimessä en ole arvostellut kirjoja täälläoloaikanani eikä tuttavapiiriinikään kuulu kirja-arvostelijoita. On siis täysi mysteeri, miten tämä kirja on päätynyt hyllyyni.
    Löytyi myös pari ihanaa antiikkista neulontakirjaa. Olin ne joskus huutanut ebayltä ihan vain harrastuksen vuoksi, mutta nyt huomasin että niissä on toteuttamisen arvoisia juttuja.
          71064.jpg
Tässä yli satavuotias kirjavanhus, josta löytyy niinkin moderni vaatekappale kuin virkattu hame. Tosin tämä taitaa olla alushame. Huh, on mahtanut olla kuumat oltavat, vaikka eihän toisaalta ei talojakaan lämmitetty niin hyvin kuin nykymaailmassa.
 A Victorian version of Stitch and Bitch! I found this on ebay, and thought I could maybe crochet this skirt. It's not antique, it's hip. I could see it done with Lorna's Laces, or some other handpainted yarn.

          71065.jpg
Voisin hyvin kuvitella tämän kivasta pumpulilangasta, miksei jostain kampavillastakin talvea varten. (Ei tämä kesäksi enää ehdi vaikka kuinka yrittäisin.)
    Oli kirjassa oudompaakin. Vai mitä tuumitte tästä lasten paidasta?
                       
71066.jpg
Oudot suhteet, rintamuksessa on reilusti kokoa. Mitähän varten?

But what do you think of this child's sweater? Looks out of proportion to me!

Ja vielä makupaloja 30-40-luvulla Englannissa ilmestyneestä kirjasta. Aah näitä viehkeitä makuuhuoneasuja!  Kyllä näissä kelpaisi esiintyä ihmisten ilmoillakin, ainakin jos olisi kokoa 32...
I wish I was a size 0 so i could wear these. Did people really dress (and knit) so exquisitely just for boudoirs?
          71069.jpg71070.jpg
          71071.jpg
Silkkilangasta kudotut rintsikat, jotka tekstin mukaan ovat "napakat ja kohottavat". Uskoisko tota? Ne näyttävät siltä kuin ne olisi kudottu appelsiinin päälle, pyöreät pussit. Pitäisi tai tehdä ihan koemielessä että saisi hyvät naurut. Kavennuksia ei kuvassa näy, mutta ne kulkevat siistissä spiraalissa. Sen sijaan villakerrastossa taitaa olla jujua. Villahousut on ainakin söötit, tosin levenevät lahkeet arveluttavat. Niitä voisi käyttää sitten vain leveiden hameiden kanssa.
The brassiere calls for silk yarn, and "it is so designed that it will hold as firmly as one made from any other material". Well, well. Didn't know you could knit bras. I swear the cups are round and look like they were knitted around a ball.
This is too tempting! I really wanted to finish all those ufos first. Yes, really...

    Ei ei ei! Eihän siinä näin pitänyt käydä! Eilisen kommentit olivat tosi kohottavia - unohda fufoilu, tee reilusti uusia - eikä minua tarvitse kahta kertaa käskeä, yllytyshullu kun olen.
    Olettaen, että tekisin villakerraston Suomesta saatavasta langasta, mitä te sikäläiseen lankatarjontaan perehtyneemmät suosittelisitte? Enkä suinkaan ole niin kipuileva, että tarvitsisin reumalankaa. Itse asiassa suunnitelin pitäväni paitaa toppina vaikkapa teepaidan päällä sitten syksymmällä.