Perjantaina lähteneet paketit lienevät jo vastaanottajillaan, ja uskallan näinollen julkaista nämä kuvat. Heinäkuun värjäys on nimeltään Iltasatu.

    1774069.jpg
    letit siistissä ryhmäkuvassa

   I dyed some merino roving last week. They dye process was a complicated one. I tried to replicate the colors in my garden at dusk.
    The first dyeing was done with base colors, and let hung dry till next day. Then I dyed it with accent colors. This process gave me the depth I was looking for. Of course I wasn't trying for complicated, I did make one dyeing without letting the roving dry off in-between. However, the colors turned muddy and were rather pale in comparison. At that point I got a bit discouraged and hung the whole unfinished shebang to dry. Next day it took the new colors beautifully.
    Any explanation? I didn't think acid dyes needed to set to achieve their full potential.

    ja vielä fiilistellen lähikuvassa:

    1774068.jpg

    Värit ovat hämyisen puutarhan värejä. Olette varmaan huomanneet, että kukat ovat todella kirkkaita illalla puutarhassa kun hämärä laskeutuu. Tämän tekemiseen tarvittiin kaksi erillistä värjäyskertaa. Ensin värjäsin pohjavärit ja annoin kuivua, seuraavana päivänä tein aksenttivärit. Kokeilin värjätä ne peräperää, mutta lopputulos ei ollut ihan mieluinen, värit ikäänkuin liukuivat toisiinsa ja hailakoiuivat.

    Tein itsellenikin erän, ja on todella mielenkiintoista nähdä miten erilaisia (tai samanlaisia) lankoja tästä saa aikaiseksi.
Pitäisiköhän avata Spinalong-blogi? Olisiko halukkuutta tällaiseen? Mielelläni näkisin mitä niistä tulee. Ja tietysti toivon että niistä tykätään!

    Naturellin tilaajat saivat höyhenenkevyttä ja hyvin kehräytyvää 30 villa - 70 babymohair topsia. Koekehräsin erän, ja täytyy sanoa, että se kehräytyy lähestulkoon itsekseen. Tein sekä huivilankaa, että paksumpaa (n. 3.5mm puikoille), ja kumpikin näyttää hyvältä. Tätä laatua on myös helppo värjätä. Kaupan puolelle tätä jäi 150g, ja se ilmestyy sinne piakkoin.