Hiihtojakku valmistui parahiksi kun lumet on jo lähes sulaneet, mitä nyt varjopaikoissa on muutama harmaa keko. Toisaalta on hyvä olla mistä ottaa. Tämä on valmiina käyttöön heti kun ilmat jälleen kylmenevät, - joka ei toivottavasti ole nyt vaan vasta puolen vuoden kuluttua!

  • Ski Jacket, malli Veronik Avery
  • puikot 5, lanka Natural Sensation villa-angora, 130m/50g, menekki n. 350g

 Malli oli hyvin kirjoitettu ja helppoa neulottavaa, mutta koot tökkivät. Tein suurimmat hihat keskikokoiseen vartaloon ja vieläkin ne on liian knaftit. Tein hihoista pidemmätkin kuin ohjeessa, mutta ne ovat pikemminkin kolmeneljännespituutta.

Lanka on sen sijaan ihanaa kudottavaa. Näkyyhän kuvassa pupulangan parhaus? Langat ovat varastoni nestoreita, taitavat olla nelisen vuotta vanhoja. Vihdoin raaskin kutoa nekin pois. Paitsi paitsi ... lanka oli aivan liian riittoisaa. Valmiin villatakin paino on kertakaikkiaan hämmentävää: 350g. Eihän se paina mitään! 

Vihreä lnaka ei ole samaa lankaa kuin muut. Tulen luultavasti katumaan tätä myöhemmin, ehkäpä pesuvaiheessa kun se ehkä käyttäytyy eri lailla kuin pupulangat. En vain tykännyt pupulangan vihreästä - jep, sellainenkin kerä on jemmassa.

Napit vintage-varastostani. Kuinka sattuivatkaan olemaan juuri samaa punaista kuin kuviolankakin!

Miehen suusta olet kuuleva totuuden. Eikös se näin mennyt? Esittelin tohkeissani neuletta Miehelle.

- Onpas vanhanaikainen", hän totesi ihmeissään.

- Eipäs kun retro, oikaisin.

Niinpä. Mielipiteitä on yhtä monta kuin katsojia.