Oletteko muuten panneet merkille, että kun bloginpitäjä rupeaa myyjäksi, kirjoitukset alkavat mennä alamäkeä? Ennen esiteltiin neuleita, sitten esitellään vain kaupan päivityksiä tai vilautellaan "pian puotiin ilmestyvää" lankaa tms.

Toki sellaisia mainintoja on täällä silloin tällöin näkynyt, mutta en silti haluaisi tämän muuttuvan pelkäksi kaupan mainoskilveksi. Joka onkin suurin syy siihen, miksi olen pitänyt niin pitkää taukoa. Nettikaupan kanssa pitää kiirettä, "oikeasta" kaupasta puhumattakaan. On täysi työ pitää ne hyvin varustettuina ja hankkia sinne aina jotain yllättävääkin. Mutten viitsisi kuitenkaan jutella kaupasta liikoja, tulee sellainen olo niinkuin mainostaisin tai yrittäisin saada teitä ostamaan.

Mutta on täällä kudottukin. Tosin ei mitään vilauttamisen arvoista. Edellinen postaushan kertoi vielä intoa tihkuen ruutuliivistä, ja valmistuihan se pian sen jälkeen. Tosin minun täytyisi olla ainakin puolet pienempi, jotta se näyttäisi hyvältä minun päälläni. Ruuduilla on ilmeisesti taipumus lihottaa entisestään. Olisinpa tiennyt tämän! Nyt pettymys oli suuri, koska tämä kelpaa vain kotonalöhöämisloimeksi. Snif.

Punainen pitsivillatakki, jo elokuussa aloitettu, on ollut pitkäveteistä ja puuduttavaa kudottavaa, sillä samat neljä kerrosta toistuu koko hihojen pituudelta. Lanka riitti, ja kappaleet ovat valmiit. Nyt alan jännittää sen kasaamista, sillä tähän mennessä - siis näiden neljän vuoden aikana jotka olen taas kutonut, ei yksikään vaatekappale ole vielä sopinut!!

Tämä tuli muuten todistetuksi välipalaneuleena kutomani harmaan villatakin suhteen. Hihat on liian pitkät ja hihanpyöriöt kupruilevat. Säästän teidät kuvilta - en jaksa masentaa teitä enkä itseäni...

Minua kiinnostaisi nyt hirveästi tietää, tuleeko muiden neuleista sopivia? Ihan ohjeita seuraamalla? Vai modaamalla? Vai millä ilveellä? Siis sellaisia neuleita, joita kehtaa ja haluaa käyttää kauemminkin?

Koska tykkään ruuduista, ja ruutuliivistä jäi vielä lankaakin, käytin loput laukkukankaaseen. Otin pohjaksi tiilenpunaista merinolevyä ja kuvioksi kaikki lliivistä yli jääneet villalangat. Tässä kuvassa kangas on vasta latomisvaiheessa, nyt se on jo huovutettu. Siitä tuli kiva. Nyt enää mietin sopivaa kassin mallia. Haluaisin jotain suurta, kaunista mutta käytännöllistä. Mistähän sellainen kaava löytyisi? 

On täällä kehrättykin. Ja karstattu.  Karstauksen tuotoksista on kuvia, jotta olkaapa hyvä, ihania villa-hattarapilviä:

Vaaleat ja vaaleammat vihreät ovat sukkalankapilviä, vaaleissa vaikuttavat ainesosat ovat 60% superwash-BFL 15% kameli, 25% modaali, vihreissä 60% superwash-BFL, 15% merino, 25% modaali. Muut värit ovatkin sitten yleissopivia huovutukseen ja kehräykseen. Olen taas aika innostunut huovutuksesta, mutta täällähän en ole tainnut koskaan esitellä mitään. No, ehkäpä valmis laukku sitten...