Silmät kiinni, auki suu,
mitä antaa luumupuu?

    1863792.jpg

    1863794.jpg

    Luumupuun värejä toisti elokuun Kuituklubin lähetys, joka on jo varmasti tullut perille (etten vain kuvillani pilaa kenenkään yllätystä). Viimeksihän lähetys kesti joillekin paikkakunnille kauemmin kuin toisille.
    Naturelli-klubin puolella lähetys oli ylellistä kashmiiria ja villisilkkiä. Siinä onkin vaihtoehtoja kerrakseen. Kehrätäkö yksi säie kutakin ja kerrata yhteen, vai tehdäkö erillistä kashmiiri- ja silkkilankaa? Vai sekoittaa kasmiiria ja silkkiä villan kaveriksi luksuslangaksi? Kashmiiri on todella liukasta, mutta taidolla siitä saa unelmanohutta lankaa muhkeaan pitsihuiviin.

    Minulla on niin maalainen maku, että sekoittaisin kashmiiriin n. 20% villaa, kehräisin keskipaksua säiettä ja kutoisin tästä yksisäikeisestä langasta ihanat unisukat. Malliksi vaikkapa Nancy Bushin Child's French Socks.
    Kunhan aika antaa myöten... Nyt on kehruun alla erisävyisiä vihreitä ja limejä. Kaupan puolelle on tulossa yksivärisiä merinoja, ja testailen niitä etukäteen. Huovutuksessa olenkin käyttänyt niitä jo vuosia, ja kehräilyynkin näyttävät olevan omiaan.

   
1774075.jpg
    Tässä otin parinkymmenen sentin pätkiä erivärisistä topseista ja kehräsin ne peräperää satunnaiseen järjestykseen. Koko komeus on kerrattu ruskealla ohuella villalangalla. Tämä tuo yhtenäisyyttä muutoin reippaan moniväriseen pintaan, mutta samalla pitoa, sillä kehräsin erittäin löysästi ja vaihtelevan paksuisesti. Yritin nyt niin muodikasta jättilankaa, mutta tajusin ajoissa, että suurimmat puikkoni on 8mm enkä haluaisi hankkia halkokokoa vain yhtä käyttökertaa varten.
    Tästä voisi tulla kivat kämmekätkin, mutta ajattelin tehdä Lyran hatun (jälleen kerran). Talvihan sieltä on tulossa (sanoo pessimisti minussa), kesäkin meni ohi aivan huomaamatta, oiskohan se jo syksyä? Toissa vuonna, ensimmäisenä Suomen syksynäni, oli syyskuu täyttä kesää. Viime vuonna oli elokuu täyttä kesää, ja tänä vuonna on elokuun puolivälistä lähtien ollut jo syksy. Eikö hei ilmaston pitänytkään lämmetä?!