Tekele ja tuunaus 
haastoi kaikki kynnelle kykenevät paraolympialaisiin. Lupasin ottaa haasteen vastaan, ja haasteellisena työnä pidin kauan suunniteltua, mutta jotenkin niin vaikealta tuntuvaa värjäyssessiota.
   Aloitin pesemällä runsaan kourallisen Leicester-lampaan kikkaraa. Tällä lammasrodulla on pitkä ja kiiltävä karva, asiaa ymmärtävät kehuvat lopputuloksen vetävän vertoja lähestulkoon mohairille.

49428.jpg
kikkara

Tässä pestyä karvaa
49429.jpg
   Sitten heitin pestyä leicesteriä, pellavaa ja tenceliä punaiseen väripataan ja annoin porista aikansa. Tencel imaisi itseensä värin aika nopeasti, jotin otin sen hetimiten pois. Pellava ja villankikkarat saivat kymmenen minuutin kiehumisen jälkeen jäähtyä kattilassa taas huoneenlämpöisiksi, mikä käytännössä tarkoitti niille kuuden tunnin kylpyä.
49431.jpg
Lopputulos on mitä innostavin:
49430.jpg
Vasemmalla pellavaa, keskellä villankikkaroita ja oikealla tenceliä. Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että tencel on itseasiassa tencelin ja merinon sekoitetta.
Siinä minulle kävikin moka. Heitin sen jo lämmenneeseen värikylpyyn, ja tietysti merinon osuus vähän huopui. Mutta kyllä sitä voi käyttää kehräykseen, ei ainakaan kutistu kovemmassakaan pesussa - heh -
   Tencelin ja pellavan aion käyttää sekotuksiin. Leicesterin saatan kehrätä sellaisenaan, tai ehkäpä sekoittaa sitä hieman merinoon.  Saa sitten nähdä missä olomuodoissa nuokin putkahtavat esille!