Kntting Vintage Socks-kirjasta tein itselleni sukat. Kuten nimikin jo kertoo - Simple Ribbed Socks - sukat ovat aika peruskamaa. Mielenkiintoisiksi ne teki kapean ja leveän ribbisouuden vuorottelu, jonka ansiosta kutomus ei ollut missään vaiheessa aivotonta tikuttelua. Erikoisuuksina Dutch heel eli Horseshoe heel sekä Pointed toe. Näitä odotin kuin kuuta nousevaa, pettyäkseni pahan kerran. Dutch heel on sama kuin suomalainen kantapää, nähdäkeni ainoana erona yksinäinen ylimääräinen silmukka, joka luodaan kantalapun keskisilmukaksi ja kudotaan lopuksi pois.

Nancy Bush: Simple Ribbed Socks (Knitting Vintage Socks)
Yarn: Marks&Kattens / Clown, 45% Cotton, 40% wool, 15% nylon, 190m/50g
Needles: 2mm

Lanka oli miellyttävä tuttavuus. Olinkin haeskellut jotain kesäksi sopivaa sukkalankaa, ja tämä hyppäsi kirppiksen hyllyltä kuin tilauksesta. Tarkennettakoon, että tämä tapahtui paljon ennen lankalaihista, eli jo viime vuoden puolella.

Panin sivupalkkiin lankalaihikselle oman sivunsa, jossa tarkkailen langankulutustani ja postaan kaikki laihiksen puitteissa kulutetut grammat. Helmikuuksi ilmoittauduin Lankahamstereihin. Kerta on ensimmäinen, en ole yleensä paljon perustanut panttauksen perään ja ostanut lankaa kun siltä on tuntunut. Nyt sitä alkaa olla hieman liikaa, joten laihikselle on hyvä syy. Olen ainakin kutonut neljässä viikossa enemmän kuin koko viime vuonna, no, tai ainakin lähestulkoon.

Terotan puikkojani (noin kuvainnollisesti) ja mietin jo valmiiksi hieman hamsterikuun projekteja. Huh, aika tahtoo loppua kesken. Maailmassa on niin paljon ihanaa, jota haluaisin kutoa!