Kaikenlaisia kulttuurishokkeja on tullut koettua - tässä muutamia:

* On kangaskauppoja, joissa on muodikkaita ja hyvälaatuisia kankaita, sekä osaavaa ja hyvää palvelua. Ja ihmiset ompelevat-oikeasti-vaatteita-itselleen.

* Aurinko paistaa tajuttoman paljon. Eihän siltä pääse pakoon minnekään. Yöllä kukun puoleenyöhön, kun ei pimene millään, aamulla herään jo kuudelta kun jo taas paistaa! Naapurin vanha rouvakin totesi eilen: mää jo ihan rupeen pelkään sitä!

* Naapurinmies ripusti shortisillaan pyykkiä kuivumaan. Tämä shokki oli kahdenlainen: että mies on yläruumis paljaana, ja että se ripustaa pyykkejä.

* Rautakaupoissa  suhtaudutaan naisiin yhäti aika alentuvasti. Kysyin Bauhausista A-tikkaita ja nuori miesmyyjä totesi: tämä on tällainen leidi-malli, nuo muut on ammattilaiskäyttöön. Eikä edes ruvennut näyttämään.

* En tiedä miten suomalaisesta näppäimistöstä saa at-merkin, siis miukumaukun. Kyllä se kakkosen takana piilottelee, mutta en ole vielä keksinyt millä ilveellä saan sen näkyviin. Tähän on tietysti olemassa jokin hyvin yksinkertainen selitys, joka saa minut näyttämään tosi uunolta. Antaa tulla vaan, kyllä mää kestän.

* Suomi on vaikea kieli, ja koulussa teroitettiin mieliin ettei sitä ulkomaalaiset opi. Nyt törmään jatkuvasti vierastaustaisiin, postimieheen, kaupanmyyjään, kahvilan- ja pizzerianpitäjään, jotka ovat opetelleet vaikean suomen kielen. Kunnioitettava saavutus!

* Ilman autoa ei pärjää, ei Turunkaan kokoisessa kaupungissa. Marketit ja kauppakeskukset on kaikki Jossain Muualla, jonne kyllä ajaa bussi ihan silmänlumeeksi. Vaihdapa siinä bussia isojen kantamustesi kanssa.

Jaa, kuis mä sain tämän kuulumaan ihan valitukselta? Oikeasti Turku ja Suomi on hieno paikka!