Lokakuu on edennyt vähän turhankin lokoisasti. Olen viettänyt aikaa sohvalla ja reissaten, niin ja tietenkin töissä. Jos ei töitä olisi, ehtisin paljon enemmän :-) Mutta postaamaan ei aika jostain syystä sitten riittänytkään.

Kirjoneuletakki on kokoamista vailla valmis. On ollut siinä tilassa muuten jo melkein kuukauden. Tämä on vaihe, joka saa aina kylmän hien kohoamaan otsalleni: entä jos se ei mahdukaan? Jospa siinä on joku ylitsepääsemätön virhe? Jos se täytyisi purkaa? Tai ei vain sittenkään näyttäisi hyvältä päällä?

Sitä mietiskellessä ja rohkeutta kerätessäni on valmistunut kaksi muuta neuletta. Vaikka niin kovasti viimeksi hehkutin olevani harmaan ystävä, täytyy sanoa että merenvihreä on uusi lempparini.

Otin käsittelyyn reilut viisi vuotta säilömäni Amerikanihmeen, eli Elsebeth Lavoldin silkkivillan. (Nyt sitä saa jo Suomestakin.) Lanka on aivan ihanaa, erittäin riittoisaa, ja kutoutuu melkeinpä itsestään.

Ohjeen tein mennessäni omien mittojeni mukaan. Halusin siihen avaran pääntien, kolme metallihakasta ja kyynärhihat. Tosin itseni päällä se ei näytäkään enää yhtä hyvältä kuin nuken päällä. Well, that's life. Jossain vaiheessa täytyy joko mukautua siihen, että kiloja kertyy... tai sitten alkaa aktiivisesti tehdä niille jotain. Tällä hetkellä vietän aktiivisemmin aikaa sohvalla kutoen kuin ulkona urheillen - hmm, voisikohan näillä asioilla olla syy-yhteyttä? Onkin tullut kiloa kilon päälle viimeisen viiden vuoden ajan, ja täsmälleen saman ajan olen harrastanut kutomista.

  • ohje: oma
  • lanka: Elsebeth Lavold Silk Tweed, menekki hieman reilut 4 kerää eli 220g
  • puikot: 4mm

Toinen turkoosinsävyinen neuleeni on ikivanhasta Voguesta. Olen aina ollut hieman myöhäisherännäinen neulelehtien tarjonnan suhteen. Nyt halusin ohuen syyspuseron. Käytössä oli 200g/1000m  lankaa.

Ohjeessa ei ollut hihoja lainkaan, mutta halusin omaani hihat. Poimin silmukat kädenteistä ja kudoin 2o-2n joustinta kunnes lanka loppui. Niistä tuli ihan hyvät.

Neule on kevyt ja laskeutuva, ohut ja lämmin olematta silti hiostava. Tykkään!

 Palmikot on kauniit ja kiertyvät hauskasti pois toisistaan eri tahtiin. Kutoa sai kieli keskellä suuta ja kolmisen viikkoa meni etukappaleeseen. Takakappaleessa ei ole palmikkoja joten se ja hihat hoituivat vajaassa viikossa. Suosittelen!