Tammikuu on lähtenyt reippaasti käyntiin. Sen sijaan, että roikkuisin iltaisin netissä kuolailemassa muiden tekemien ihanuuksien perään, olen ottanut Lankalaatikon laihiksen tosissani, ja ruvennut kutomaan muuallakin kuin bussissa. Työmatkoihin menee tosin yli tunti päivässä, mutta eihän se tee kuukaudessa kuin parisenkymmentä tuntia. Siinä ajassa ei pysytä aikataulussa. Olenhan haastanut itseni kutomaan kuukaudessa väh. 500g.

Well, not really play-offs, as I am only competing with myself, trying to bring down my huge stash at a reasonable pace. I have committed myself to 500g / about 18 oz per month. The start has been good. First, I continued whipping up those mitts, three pairs for about 4.3 oz.

Aloitin vuoden kutomalla kolmet kämmekkäät, yht. 120g.

Jatkoin nilkkaimilla / rannekkeilla. Näihin kulutin 100g kauan paijaamaani Sublimea. Aivan, paijaamaani. En ole juurikaan raaskinut kutoa ihqu-langoistani, koska etsin niille aina jotain täydellistä reseptiä. Tällä kertaa selitin itselleni, että hätä ei ole minkään näköinen, saisinhan tekeleen aina purettua, jos malli ei miellyttäisi.

Samantien nimittäin ajattelin opetella kutomaan sukkaa kahdella pyöröpuikolla. Vaikka kuinka tavailin ohjeita, en saanut aikaan mitään kelvollista. Tokihan sukanvarret jäivät erilleen, sen veran tajusin. Mutta älliä ei riittänyt siihen, miten olisin saanut pyöröpuikot pysymään kiltisti erillään. Nyt kudoin vuorotellen kummallakin ja toinen puikko jäi välillä tyhjäksi. Ei varmaan ole oikein.


Hermostuin tähän täysin, purin varsien alut ja sen sijaan kudoin varret erikseen. Näillä ohjeilla onnistuin kahdella pyöröpuikolla neljän sukkapuikon asemesta. Kätevää! Tein joustavan päättelyn näillä ohjeilla. Tämäkin toimii upeasti. Resorin reunakin tosiaan joustaa, ja palautuu käytön jälkeen entisiin mittoihinsa. Lankaa saa varata tuplasti enemmän kuin tavalliseen päättelyyn.

Then I continued with legwarmers dash armwarmers. Could be used as both, the ribbing is elastic. I used up some super stash, Sublime. Turns out, the luxury yarn is not that great. It looks worn straight from the needles. Imagine it after a bit of wear.

I did an elastic bind-off, which was easy using this method. It works fine, too.

Sen sijaan lankaan olen hyvin pettynyt. Ei olisi kannattanut ostaa, ja vielä vähemmän säilöä näin kauan. Lankahan nyppyyntyi jo kutoessa.


mallikuvio/ pattern: Nancy Bush/ Child's French Sock

 

Tähän mennessä käytetty: 220g, ihqu-hyvitystä 50g

Used so far: 8.1oz. Allowance earned towards luxury yarns: 2oz