Jokainen kirjoitteluani seurannut muistanee järkyttävän suuren säkillisen valkoista (krhm, keltaista, ruskeaa) villaa, jonka sain kuukauden päivät sitten. Olen pikkuhiljaa peseskellyt niitä käyttökuntoon. Voi kuinka kaiken sen valkoisuuden näkeminen yhtäkkiä rupesikin kyllästyttämään! Sielu huusi väriä ja irtiottoa, ja kaiken muun keskellä oli "tietysti" pakko tehdä villi värjäyserä.Värjäsin ison tupon vielä rasvaista (tosin jo pestyä) villaa lähestulkoon laimentamattomilla väreillä. Allaolevin tuloksin.
    Remember the huge amount of sheep wool I received a month ago. It's rather stinky, but I have been washing it up little by little. One day I just got tired of seeing so much white wool. I grabbed a handful and dyed it with the rainbow method with undiluted colors. Here is the result.
   
    571773.jpg
    Melkeinhän tässä tarvitsee aurinkolaseja! Häikäisevät värit on kuin suoraan psykedeelisestä oppaasta. Käytin kolmea väriä: metsänvihreää, pinkkiä ja oranssia. Ja yllätys yllätys, vihreän ja pinkin sekoiteväri on ilmeisesti ihana syvä luumunpunainen. Väriopissa en ole tuollaiseen vielä törmännytkään.
    Kehräsin langan suoraan villatuposta, mitä nyt hieman aukoilin kuituja siinä samalla.  Siis ihan karstaamatta. Tämä siis tekniikasta.
    Insanely bright, almost psychedelic! I dyed it with three colors, green, orange and pink. Interestingly, when you mix pink and green you seem to get purple... (Haven't seen that in any book on color theory yet.)
    As for technique, I spun it from the fleece, no carding, just fluffing up and teasing apart the fibers as I went.

    571760.jpg
    Värit hiljenivät aika lailla, mutta kyllä tämä silti vielä on värikkäin lanka mitä vähään aikaan on tullut tehtyä. Iloinen Lammas on langan nimi ja se asuu nyt Kuralassa ja odottaa siellä ottajaansa.
    The colors are now toned down, but it is still the most colorful yarn I have spun in a while. Groovy sheep indeed! It's for sale at Kurala, a living museum village.