Seuraava projektini on valkoinen villatakki.
    Kesän aikana kävin pariin otteeseen kuolailemassa jollain merentakaisella sivustolla ihanan alpakka-merino-bambulangan perään. Vähän järkeä hei! Minullahan on kaikkia aineksia varastossa, ei ole ihan välttämätöntä mennä tilailemaan jos voi kerran tehdä itsekin. Niinpä punnitsin ainesosat samassa suhteessa kuin alkuperäislangassa (50 alpakka, 30 bambu, 20 merino) ja kiinnitin karstamyllyn pöytään. Karstaus sujui hyvin, alpakka, bambu ja merino ovat vaivatonta karstattavaa.
 
    Alpakka on luomua, kauniin Bella-rouvan karvaa. Bella on pitkäkarvainen suri-alpakka, hieman temperamenttinen (s.o. sylkee päälle kun sille päälle sattuu). Hän asustaa täällä meidän lähimaastossa ja pääsin katselemaan rouvaa ihan paikan päälle.
    Bambu ja merino taas on topsia, jossa on kuidut jo oikeassa suunnassa, joten mikäs niitä karstatessa. Levyä tuli nopsaan.

    1917620.jpg

    Tämän kuvan jätin hieman tummemmaksi, koska siinä tulee bambun kaunis kiilto hienosti esiin.

    1917621.jpg

    Tässä kuvassa on värit kohdallaan. Sekoitusta oli ilo kehrätä. Kertasin koko komistuksen itsellään, ja nyt minulla on 200g ihanan pehmeää alpakka-merino-bambulankaa.

    1774073.jpg

    Kuvasta varmaan näkyykin, että toisesta vyyhdistä tuli hieman paksumpaa kuin ensimmäisestä. Niiden välillä on kuukausi. Ilmeisesti unohdan välillä miten paksua taas kehräsinkään. Käsialani ei ole vakio, ja haluankin pitää sen laaja-alaisena, en jämähtää vain yhdelle paksuudelle. Toisaalta se on ongelma, niinkuin nyt tällä kertaa.

    1917622.jpg

    Päätin kuitenkin, etten anna langan paksuuksien häiritä. Suunnittelen käyttäväni lisäksi (sileitä) ostolankoja. Olen pikkuhiljaa keräillyt eri sävyisiä ja -laatuisia valkoisia lankoja. Saas nähdä mitä tästä syntyy! Olen lähdössä kuukaudeksi toisiin maisemiin ja ehdin varmaan kutoa (ja blogata) enemmän kuin viime aikoina.