Huh huh. Kun on kiire, ei ehdi bloggailla edes tärkeimmistä jutuista. Niin kuin nyt siitäkin, että Juulin langat esittäytyy Turun Kädentaidonmessuilla, osastolla Outolintu. Langat jakaa osaston papier maché-töiden kanssa, kotoisemmin ainetta kutsutaan paperimassaksi, josta Anna-Maija loihtii mitä mielikuvituksellisimpia veistoksia ja käyttöesineitä. Samaa värimaailmaa ainakin ollaan, vaikka materiaalit on kaukana toisistaan.

Värjännyt olen niin, että värit tulee jo uniinkin. Ei tarvitse kuin sulkea silmät, niin eikös värejä ala näkyä. Pitäisi hankkia pieni muistikirja, johon herätessäni kirjoitan väriyhdistelmiä, sillä nehän haihtuvat mielestä yhtä nopeasti kuin juuri nähdyt unetkin.

Tässä tunnelmakuvia uudesta sadosta. Kovin on keväisen ilmavaa ja herkkää.

Iso osa langoista ryhmäkuvassa. Siinä on tuttuja sukkalankoja ja Bambugia (vasemmalla), silkkisiä huivilankoja (etualalla), sekä uutuuksia, eli konepestävää alpakka-merino sukkalankoja (keskivaiheilla), ja niin ikään uusia tuttavuuksia, eli stretch-merino sukkalankaa (oikealla).

Silkkisiä huivilankoja. Teräsmuori, Kehäkukka, Mint Julep ja Lady Chatterley. 50g/500m, viisi vyyhteä per väri.

Sukkalankaa, 420m/100g. Maa ja meri, Paratiisilintu, Fresh Fruits.

70 merino-30 alpakka sukkalankaa. 350m/100g. Hulttio, Kulkuri, Rentun ruusu.

Bambugi- lankoja. 100g/420m. Queen Amber, Madame Pompadour, Lady Chatterley.

Kudottu ja virkattu tilkku stretch-merinosta, väri Kajal. 95%merinoa, 5% nylon, 400m/100g

Listaa ja kuvia voisi jatkaa loputtomiin. On Ehtaa villaa, on kesästä tuttua huivimohairia, ja todella paljon myös erilaatuisia kehräysvilloja. Kaksipolkuinen Baynes-rukkikin on näytillä. Sitä saa kokeilla, ja saa sen tilatakin...


Mutta mikset tulisi itse katsomaan paikan päälle? Arvon kaikkien kommentoijien kesken kaksi onnekasta, jotka saavat pääsylipun messuille. Osallistut arvontaan vastaamalla tähän kysymykseen:

Millainen on unelmiesi lanka (vaihtoehtoisesti kehräysvilla)? Sulje silmäsi ja kuvittele mielessäsi ihaninta lankaa. Ehkä olet nähnyt sitä jossain ja haluat sen, tai et ole nähnyt sellaista vielä missään, mutta tahdot tahdot tahdot juuri sellaista lankaa. Kerro minulle mitä värejä unelmiesi langassa/kehruukuidussa on.

Vastausaikaa on keskiviikko-iltaan klo 21.00 saakka. Lykkyä tykö!