Sain juuri linkin erään tutuntutun tekemään dokumentaatioon New Yorkissa esitettävän Romeo ja Julia- baletin kulissientakaisesta elämästä. Kiinnostavaa nähdä miten puvustus suunniteltiin. Olen itsekin tehnyt puvustuksia tanssiesityksiin, ja vaatteet ovat aina kivaa katseltavaa. Ja aivan uskomaton määrä työtä ja osaajia tarvitaankin tällaisen suuren näytöksen aikaansaamiseen. Kaikki on niin loppuunsa hiottua, ja vaatinut tuhansia työtunteja sadoilta ihmisiltä, sekä saumatonta yhteistyötä. Eihän sellaista voi kuin ihailla. Tanssifoorumissakin kannattaa pistäytyä.

    Puvuista puheen ollen, tässä ohje keskiaikaisen pääliinan sitomisohjeisiin.

    Keskiajan pukuompelusta on tietysti kirjoitettu kirja jos toinenkin, mutta tämä on aivan mainio.

    714355.jpg    kuva UK Vogue  


    Isabel Marantin syyskokoelma sisältää käyttökelpoisen näköisiä vaatteita ja neuleita. Voit etsiä sivustolta muidenkin suunnittelijoiden näytöskokoelmat. Ja näytöspaikkahan on "tietysti" Pariisi.

    Sairaan ihania käsinkehrättyjä lankoja. Ihq! Tällaisia linkkejä varten minun oli luotava ihan uusi kirjanmerkkikategoriakin: lankakuvia. Villiä sydämentykytystä aiheuttavat myös nämä kuvat.

    Mitään käsitöihin vivahtavaa täällä ei ole saatu aikaiseksi muutamaan viikkoon. Eikä saada vastakaan, ainakaan ihan pian. Olen menossa sukujuhliin, ja pakkasin kuuliaisesti neuleen mukaan. Jos vaikka bussissa... Tai sitten leikin Tosi Tätiä ja vetäisen neuleen esiin kun tarjoilut on tarjottu ja on aika tanssia. Eikös vanhoissa romaaneissa Tädit tehneet juuri noin, istuivat tanssisalin reunustoilla kun muut pitivät hauskaa?

    Pitäkääpä tekin hauskaa tämän viimeisen kuvan äärellä. Kudottuja maljakoita?